Tobias J F J

FORORD

“Sculpture is a frozen action, not a decoration”

Dette er ordene fra kunstneren Shalva Nikvashvili.
 En kunstner der virkelig har inspireret ideen bag projektet.

Jeg vidste, jeg havde lyst til arbejde med billede og menneskekrop. Jeg syntes kroppen og især ansigtet er enormt interessant at udforske og lege med hvad der er muligt og hvor grænsen går. Jeg synes det er spændende at skjule identitet og rekreere nye dimensioner, hvor man bliver konfronteret med et visuelt billede i stedet for et ansigtsudtryk eller en positur. Hvor langt kan man bøje kroppen og de menneskelig signaturer, hvornår er mennesket ikke længere.

Vi mennesker elsker at dekorere os selv med make up, smykker og tøj. Det er alt sammen ren dekoration, som viser eller skjuler vores rigtige identitet. De ting, jeg har lavet handler mere om at skjule kroppen og identiteten på personen, som nu er blevet til et blankt lærred, som jeg kan farve som jeg lyster. Jeg kan vise udtryk, som før ville være forvrænget af vores egen ide om, hvordan tingene hænger sammen. Giv slip og se en verden med nye øjne, en relativ verden.EFTERSKRIFT

Projektet har været en lang og spændende rejse i det uvisse og eksperimentelle, og fuck alt det andet jeg har skrevet, det jo løgn og ren facade. Det er faktisk pisse hårdt og pisse frustrerende, og jeg har faktisk bare lyst til at droppe det hele. Der er få timer til, at vi skal aflevere, og jeg kæmper stadig med at få de lortebilleder over på min telefon, jeg er stresset, jeg er træt, jeg er sulten. Hvordan kan de bede os om at skrive efterskrift, når vi er midt i nuet. Snakke om at være færdige, når jeg stadig kigger frem, jeg ved det ikke, for jeg er ikke færdig endnu.