Jonas M G

Villa i naturen

Forord

Huset ligger på en skråning hvor du træder ind i den øvre etage med køkken og stuen, hvor der er udsigt orienteret mod omverdenen med store gulv til loft vinduer. I den nedre etage er der en værelsesgang mod en soveværelsesbygning med store gulv til loft vinduer mod naturen og en lille terrasse i den anden ende, hvor man virkelig kan mærke naturen og husets omgivelser. Huset har tæt forbindelse til naturen, de store vinduer i de fælles rum trækker naturen helt indenfor og lader lys og stemninger forandre sig i takt med årets gang. Hver detalje bidrager til helhedsoplevelsen til et hjem, der løfter sig over det traditionelle og skaber en helt ny ramme om livet og hverdagen.

Huset er opført i mørkerøde sten og sortmalet træ. Det omkringliggende landskab har haft stor indflydelse på bebyggelsens karakter men også i høj grad på valg af materialer, hvor træbeklædningen er mere fremtrædende i de åbne områder. Efterskrift

Jeg har egentlig altid været rimelig sikker på hvad det var jeg ville lave siden starten af året. Jeg vidste at jeg ville bygge et modelhus og er meget interesseret i arkitektur, specielt Friis og Moltke. Jeg var meget inspireret af deres måde at tegne huse på og deres stil, så jeg vidste at det var noget i den stil jeg gerne ville lave. 

Processen har været lidt anderledes end så mange andre. Jeg startede ud med ikke at lave så meget i lang tid, og kom langt bagefter fordi jeg ikke følte jeg havde et overblik over min opgave. Jeg besluttede mig for at skifte vejleder over til en ny, og allerede fra første gang vi snakkede sammen fik vi bestilt træ til opgave. Jeg var hurtigt i fuld gang med min opgave, sad en hel dag og tegnede på huset og fandt ud af hvordan det skulle se ud og hvordan jeg ville lave det. Dagen efter begyndte jeg langsomt at bygge på huset og finde mine teknikker til det.