Arianna

Patchwork trøjen

Forord

Min eriksminde-opgave består af en trøje lavet ud af lapper, som jeg har strikket i forskellig nuancer af farverne grøn, blå, hvid og lilla. Lapperne er strikkede i forskellige typer garn og med forskellige pindestørrelser, og de er enten strikket ret eller vrang, hvilket betyder, at de enten er glatte eller ikke glatte.

Jeg har valgt at strikke disse lapper til trøjen, fordi jeg er rigtigt glad for at strikke, og fordi jeg har været det i rigtig lang tid. Jeg lærte at strikke i min SFO i nulte klasse, af en pædagog der hed Lone, som jeg fik et rigtigt tæt forhold til. Efter jeg blev lidt ældre og stoppede med at gå i SFO, stoppede jeg også med at strikke, og derefter strikkede jeg ikke i mange år, indtil jeg kom på eriksminde efterskole, hvor jeg startede igen. Kort tid inden jeg startede på efterskole, døde Lone, så da jeg skulle begynde på min eriksminde-opgave, syntes jeg at det føltes nostalgisk og rigtigt at strikke noget.

I sommerferien før jeg skulle på efterskole, havde jeg set en pige på gaden, der havde en patchwork trøje på, der lignede at være strikket, og det syntes jeg så ret fedt ud. Så da jeg besluttede mig for at strikke noget, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne prøve at strikke lige præcis en patchwork trøje.

Jeg har valgt de kolde farver blå, hvid, lilla og grøn, fordi jeg syntes, at det er flotte farver. Jeg tænkte også på, at disse farver kunne være flotte sammen, da de ikke skaber en stor kontrast til hinanden, siden de alle, undtagen den hvide, har blå som farvekomponent. Jeg har derfor i min opgave søgt en balance mellem farvernes forskellighed og kontrast.Efterskrift

Da jeg først begyndte på min eriksminde-opgave, bestemte jeg mig for, at jeg ville lave en opgave, om noget jeg interesserer mig. Derfor var min første ide at lave noget collage agtigt med noget hår, da jeg elsker at gøre noget ud af mit hår, men den opgave som jeg havde tænkt, jeg ville lave, var for nem og kunne laves på meget kort tid. Desuden syntes jeg egentlig ikke, at det var en god ide. Derfor tænkte jeg igen, på noget jeg interesserer mig for og kom frem til min genfundne kærlighed for strikning, og tænkte at jeg kunne strikke patchwork trøjen, som jeg så endte med at strikke. 

Undervejs i perioden vi har haft til at lave eriksminde-opgave, har jeg haft lange perioder, hvor jeg har lavet alt andet end opgaven. De første uger var jeg rigtig meget i flov og strikkede mindst en lap om dagen, men efter noget tid begyndte jeg at tage det stille og roligt, og tænke at jeg havde god tid, og at jeg nok skulle nå det. Derfor havde jeg en meget lang periode, hvor eriksminde-opgaven var gemt langt væk i min hjerne og næsten glemt. Den periode fortryder jeg rigtig meget, fordi jeg til sidst havde rigtig travlt med at færdiggøre det hele.

Jeg har med eriksminde-opgaven lært, at jeg ikke skal reducere alt arbejdet til sidste sekund, og at jeg skal holde de planer, jeg lægger for mig selv. Jeg skal tage mig sammen i tider, hvor jeg virkelig ikke gider mere, og få lavet noget ellers bliver det bare sværere for mig selv, og så kommer jeg til at fortryde det.

Jeg har også meget tydeligt fundet ud af gennem eriksminde-opgaven, at hvis jeg laver noget for meget, så bliver jeg træt af det. Også selvom jeg rigtig godt kan lide at lave, det jeg laver. Med trøjen er jeg blevet lidt træt af at strikke lapper, og jeg har egentlig bare haft lyst til at strikke alt muligt andet, men jeg ved, at det altid er meget tilfredsstillende at gøre lige præcis de ting færdige, som man ikke kan overskue mere.