Forord

En eriksminde opgave, er en obligatorisk opgave man skal lave hvis man vælger et efterskoleophold på Eriksminde Efterskole.

En Eriksminde opgave er grundlæggende en valgfri opgave. I opgaven, skal man iværksætte en tanke, et projekt. Denne opgave giver frit slag til at gøre hvad man kan lide, eller gøre noget man ikke er vant til og på den måde kan man udfordre sig selv kreativt.

Denne opgave gav mig mulighed for at tænke lidt ud af boksen, jeg ville lave noget beklædning da jeg i min fritid elsker at sy. Det giver en mulighed for at få løst op for tankerne, bare at side i sin egen lille verden og nørde med noget man elsker at bruge sin tid på.

Min mor syede altid mit tøj da jeg var mindre. Derfor har jeg også altid, fra da jeg var helt lille fulgt med i processen. Jeg har altid glædet mig til den dag jeg selv fik lov til at side ved symaskinen og sy mit eget tøj. 

Det har jeg nu fået muligheden for, og den vil jeg udnytte 100%.

I starten var det min plan at sy ét sæt tøj, den plan ændrede sig hurtigt.

Det var også planen at jeg kun ville sy, det ændrede sig også.

Efter at have syet ét par bukser og en t-shirt, fandt jeg noget gammelt strikketøj frem, som jeg ikke har strikket på siden 6 klasse, da jeg gik på rudolf steiner skolen. Jeg besluttede mig for at det var på tide og arbejde videre med det. det var en stor udfordring, som jeg selvstændigt kom i mål med.

Derudover begyndte jeg at strikke en vest, mest bare for sjov, den endte med at indgå i min eriksminde opgave også.EFTERSKRIFT

Eriksminde opgaven har været en kæmpe udfordring for mig, da jeg døjer med et længere sygdomsforløb.

I starten, ville jeg bare producere en masse beklædning. Men da jeg så kom i gang med opgaven, fandt jeg ud af at jeg måtte udvide min horisont.

Jeg måtte søge nye udfordringer. 

I starten af processen, besluttede jeg mig for at sy et par bukser. Så jeg fandt et mønster på et par bukser, der passede. Eller som jeg målte op til og fandt en størrelse der efter målene ville passe. Da jeg havde syet det hele sammen kom min første store udfordring, bukserne var alt for store. Jeg havde aldrig lagt et par bukser ind, efter mange forsøg og mange mentale breakdowns lykkedes det mig. Det næste var lynlåsen, og det var mindst lige så hård en kamp.

Men jeg kom i mål og blev nogenlunde glad for resultatet. 

Derefter syede jeg en t-shirt, men da jeg ikke kunne finde et mønste til en t-shirt eg ville synes om, måtte jeg tage sagen i egen hånd. Jeg måtte lave mit eget mønster, dette var også første gang jeg skulle lave mit eget mønster, det gik dog lidt mere efter planen. Og jeg kom i mål, med en rigtig fin t-shirt. 

Før jeg gik i gang med t-shirten fandt jeg mit gamle strikke tøj. Jeg havde været i gang med at strikke et par sokker, men var ikke blevet færdig fordi jeg ikke selv havde forstand til at strikke hælen på sokken.  Min plan var at få hjælp af lotte, men lotte var ikke på skolen den dag jeg skulle bruge hende, så jeg måtte google mig frem til et resultat, jeg er så stolt af mit færdige produkt.

En meget spontan ide, gjorde at jeg gik igang med at strikke en vest. Dette var dog en af mine nederlag. Vesten blev ikke som jeg havde håbet. Sagt ligeud er den pisse grim. Men det var en sjov proces med mange op og nedture.

I det hele taget har processen været meget blandet, en del opture men også en del nedture. Alt i alt, er jeg nogenlunde tilfreds med mit arbejde. Jeg normalt ikke er et menneske der kan koncentrer mig i længere tid, dette har jeg helt sikkert fået arbejdet med i denne proces.