Kirstine

Forord

Solsikken er min yndlingsblomst. Den har altid fanget min opmærksomhed med den smukke gule farve og dens enormhed. Derfor vidste jeg, den skulle være en del af min opgave. 

Solsikken symboliserer: Den der følger solen. For mig symboliserer den lidt mere end det. Den er for mig et symbol på glæde, positivitet og det at være helt sin egen. Derfor var det også vigtigt, at den gule farve blev helt perfekt. Jeg synes, det er det der kendetegner solsikken. 

Jeg kan godt lide tanken om at flere dele danner noget større, og at alle har et ansvar i det stoer hele. Derfor har jeg valgt og lave sekskanter som sammen danner en plade, og så fordi jeg tænkte, at det ville blive flot selvfølig. Efterskrift 

Jeg har været spændt på Eriksminde-opgaven siden jeg startede. Da vi gik i gang, havde jeg ikke rigtig nogen ideer, fordi jeg syntes, at opgaven var meget stor og uoverskuelig.  Jeg vidste, at jeg godt, kunne tænke mig, at lave den i keramik og at den enten skulle omhandle min angst eller også skulle mit udgangspunkt være solsikken. Jeg havde ikke så mange ideer til det med angsten, for jeg ville ikke have det blev for personlig. Derfor besluttede jeg, at gå med solsikkeideen. 

Jeg snakkede med en del venner om, hvad jeg kunne vælge som udgangspunkt for min opgave,  for jeg havde lidt svært ved at finde på det. Til sidst kom jeg på ideen med Louise. I starten ville jeg godt have, at det var 15 sekskanter, fordi mit yndlingstal er 15, men så ville jeg få en form som så dum ud, derfor blev det 14 sekskanter. Jeg brugte pladeteknik til at lave mine plader. 

Da mine plader kom ud af ovnen for 2. gang var jeg syg. Det var virkelig frustrerende at  ligge i min seng, fordi folk kom op og sagde, at een af mine plader var gået i stykker. Den havde fået en stor flænge. Der gik det virkelig op for mig, hvor meget energi man har langt i det her og at det ikke bare er nogle plader men min Eriksminde-opgave. Heldigvis kunne man redde det, så det var godt.   

Igennem denne her proces, er det virkelig gået op for mig, hvor vigtigt det er at bruge alt den tid man har, så man ikke kan sige til sig selv: “jeg kunne godt har gjort det bedre”. Jeg synes selv, at jeg har brugt min tid godt og at det er det vigtigste, at jeg selv er tilfreds. Det er også gået op for mig, hvor glad jeg er for at være kreativ. Jeg synes virkelig, at  det er fedt at lave sådan nogle opgaver som denne, fordi det udfordrer een.