Forord

Forestil dig, at VANS® har skrevet en mail til dig, hvor spørgsmålet lyder på, om du vil tage et billede for deres tøjmærke. Der står i mailen, at du har helt frie tøjler til, hvordan du vil sælge varen. Det er din opgave at få fat i en model og give modellen tøj på fra Vans. Det er også din opgave at bestemme lokationen og baggrunden, d.v.s., hvor du vil tage billedet henne. Det er altså helt op til dig selv, hvordan du vil tage billedet for Vans. Den samme opgave har jeg påtaget mig, og gjort til min Eriksminde-opgave. I stedet for kun og tage billeder for ét tøjmærke, har jeg valgt fem i alt, hvor opgaven er den samme, mærket er bare et andet.

Jeg har draget en del inspiration fra New York’s undergrundsstationer, hvor der hænger billboards i lange baner af forskellige mærker, lige fra Nike’s uendelige udvalg af sportssko, til chipsreklamer fra LAY’S. De her billboards hænger overalt i undergrundsstationerne, hvor den store trafik er i New York. De er i alle størrelser, og bliver dagligt passeret af enormt mange mennesker og bliver af den grund set af mangfoldigheden. Jeg synes, det er en helt vildt fed måde at præsentere sit produkt på, og derfor har jeg valgt at skabe samme “Billboard effekt” med mine billeder, ved at printe dem ud i stor størrelse og skabe den her reklame lignende stil, da det i bund og grund også er “Reklamebilleder”, jeg har skabt.Se mere på


Efterskrift

Det var ikke altid planen, at jeg skulle benytte mig af et kamera og en model. 

Min plan var i starten at arbejde mere kunstnerisk og prøve og skabe en skulptur af en slags. Den her skulptur skulle tage fat på et emne, som jeg på daværende tidspunkt og stadigvæk synes er enormt aktuelt og interessant. Jeg havde i sinde at arbejde med følelser, både indre følelser, men også de ydre. Helt præcist skulle skulpturen fortælle noget om, at det ydre ikke altid afspejles i det indre og omvendt. 

Processen med denne skulptur var lang, ensom og besværlig. Motivationen og koncentrationen løb med tiden op og derfor valgte jeg, at det var noget andet, jeg skulle beskæftige mig med. Jeg var af den grund et smut tilbage på tegnebrættet og skulle have gang i idefasen endnu engang. 

En af mine kammerater, spurgte mig, om jeg ikke havde lyst til at give ham en hjælpende hånd med hans opgave. Han ville lave en række forskellige masker og til det skulle han bruge nogle modeller, som stod foran kameraet og poserede. Her gik det op for mig, at jeg også skulle have fat i et kamera og en model at arbejde ud fra det udgangspunkt. Jeg tænkte lidt videre over hvad jeg skulle tage billeder af og kom frem til at det også skulle omhandle tøj og påklædning, og der kom ideen til mig. Jeg skulle da være fotograf for nogle forskellige mærker og skabe mine egne Reklamebilleder.  

Du ser på fem billeder, jeg har taget de seneste par måneder, men der har været et par bump undervejs. Jeg var kommet godt fra start med det nye projekt og var også kommet til det punkt, hvor jeg kunne sætte mig tilrette bag computerskærmen og begynde redigeringsprocessen. Men her gik det op for mig, at det kamera jeg havde brugt, havde en alt for dårlig opløsning. Den dårlige opløsning betød, at grafikken ville blive utrolig dårlig, grundet at billederne skulle printes ud i et så stort format. 

Der var ikke andet for, end at starte forfra igen igen. Det var heldigvis ikke til så meget besvær, da jeg vidste, hvordan jeg skulle bære mig ad med billederne. Det tog ikke lang tid at få billederne i hus, og kom jeg kom hurtigt tilbage på rette spor. 

Jeg er glad for at være færdig og glad for, hvad det er blevet til. Glad for, at jeg valgte Reklamebillede vejen, selvom det ikke har været helt uden besvær.