Forord

I min Eriksminde-opgave har jeg valgt at lave et – hvis jeg selv skulle sige det – ret stort maleri. Idéen er, at jeg undersøger 9 valgte kunstneres stilarter og deres malergenrer. Jeg maler derefter mit eget billede ud fra kunstnernes genre og stil. Så det ender altså med 9 forskellige små malerier på et stort lærred, hvor hvert er blevet inspireret og har et præg af en bestemt kunstners stil, og hvad jeg forbinder dem med. Tanken er, at man så forhåbentlig til slut kan genkende alle 9 kunstnere i mit maleri. De 9 kunstnere, som jeg har valgt er: Guido Vedovato, Salvador Dali, Kusama, Ovartaci, Henri Matisse, Van Gogh, Anna Ancher, Asger Jorn, Edvard Munch.Efterskrift

Selve processen med min Eriksminde-opgave er både gået op og ned af bakke. Først skulle opgaven findes på og så derefter finpudses. Det var noget af det mest vanskelige, synes jeg, da jeg har haft en ide om at Erikminde-opgaven skulle være noget stort, og at der skulle være en kæmpe bagtanke og en dybere mening med den. Så har jeg nok heller ikke været den bedste til at disponere og strukturere min tid. Processen har ihvertfald været en langsom en af slagsen.

I mit arbejde med opgaven har jeg fordybet mig i de forskellige kunstnere og bare generelt malergenrerne gennem tiden. Det jeg har lært, imens jeg har arbejdet med opgaven og som jeg tager med videre, er min nye viden, eller i hvert fald udvidede viden om malernes udtryksformer og deres stilarter. Jeg tror også, at jeg har lært bare at kaste mig ud i en helt ny og en smule uoverskuelig opgave. Til tider har det også været svært ikke at overtænke, hvad der skulle males og hvordan, i stedet for bare at gøre det. På grund af den endelige udstilling tror jeg måske, at der har været et lille pres.