Oscar

FORORD

Min Eriksminde-opgave er egentlig bare en papvæg med en masse billeder på.

Men billederne er alle taget i løbet af den samme weekend på Eriksminde Efterskole, og de viser alle sammen forskellige steder og situationer, og de har alle en beskæftigelse. Altså noget, der sker på billedet, så man kan vel sige, at de alle sammen har en lille historie.

Der er alt fra afsked med Tore, som forlod efterskolen om lørdagen, til Top Pizza, photo shoot i Odder og en bolle i en kande juice. Der sker meget på væggen, og det kan næsten være stressende at kigge på, men det er bare et tegn på, hvor meget man kan nå at lave i en weekend på Eriksminde Efterskole.

Billederne er sat helt tilfældigt op på væggen, hvilket gør det muligt og giver lyst til at kigge længere tid på værket, da man kan gå på opdagelse og måske se, om man kan finde en kronologisk rækkefølge eller en sammenhæng blandt nogle af billederne.

Man kan selvfølgelig også få et indblik i, hvordan en god weekend kunne se ud på Eriksminde Efterskole.
EFTERSKRIFT

Ideen til min Eriksmindeopgave udsprang af, at jeg ville lave en opgave om noget, jeg godt kunne lide at lave eller om noget, som jeg gik op i. For så tænkte jeg, at jeg nok ikke ville gå død i projektet, ligesom jeg lidt havde frygtet.

 Derfor begyndte jeg at se på mine hobbyer, hvad jeg godt kunne lide at lave og så videre. Jeg havde lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg egentlig godt kunne lide at lave eller, hvordan jeg kunne bruge de ting jeg kan finde ud af til et kunstprojekt. Så efter at have indset, at jeg nok ikke lige havde en hobby, som der ville komme et specielt spændende produkt ud af, kom jeg i tanke om, at jeg da bare bedst kunne lide at have det fedt eller grineren. Det ville være svært at få et produkt ud af, men efter at snakke med vennerne kom vi på en idé.

ideen var, at jeg ville dokumentere en friweekend på Eriksminde, hvor jeg hyggede mig og lavede fede og grineren ting med dem, jeg har det mest fedt og mest grineren med. 

Vi kom på ideen lørdag morgen d. 27 februar, hvilket var den samme weekend, hvor alle billederne blev taget, så det var lidt en forhastet beslutning, men jeg er glad for mit valg.

Jeg var faktisk kommet på en masse andre ideer til mit Eriksmindeprojekt og var også begyndt på en af dem. Det gik dog op for mig, at det ikke var noget for mig og, at jeg gjorde alt muligt for at komme udenom at skulle arbejde på det. Derfor tænkte jeg, at det nok ikke var så god en idé alligevel og valgte derfor at starte forfra.

Efter at jeg startede forfra med noget, jeg bedre kunne lide at lave, gik det hurtigt med arbejdsprocessen. Dog har det skabt en del problemer med Coronavirussen, da hjemmekarentæne ikke har gjort det nemmere at kommunikere med lærerne om forord, efterskrift, værkbeskrivelse og så videre.