Laura O

ERIX Magazine

Forord

Opgaven består af et magasin, hvis formål er at videreformidle informationer om bæredygtighed i modeindustrien og inspirere folk til at klæde sig mere bæredygtigt, men også for at vise at genbrug og vintage er mega fedt.

Jeg har fotograferet elever fra skolen, og valgt outfits fra både mit eget og andre elevers klædeskabe. Jeg har også bl.a. skrevet en portrætartikel om en indflydelsesrig mand i modebranchen.

Jeg er andenårselev, og sidste år lavede jeg også et magasin med navnet ERIX Magazine. Det indeholdt dog kun billeder og ingen tekst. Jeg synes sidste års opgave var svær at blive færdig med, men jeg nåede det. Derfor tænkte jeg, at jeg ville give mig selv en udfordring og skrive artikler denne gang. Jeg synes selv, jeg er relativt god til at formulere mig skriftligt, og derfor tænkte, at jeg ligeså godt kunne udnytte det.

Jeg har de sidste tre år været meget optaget af mode og trends. Jeg har aldrig fulgt diverse mainstream trends, men derfor fandt jeg det stadigvæk interessant. Det sidste halvandet års tid har jeg også snuset en smule til grafisk design, og det vidste jeg, at et magasin ville kræve rigtig meget af. Jeg er også blevet mere og mere forelsket i fotografiets kunst.

Magasinet er til for at få viden ud i verden. Hovedsageligt informationer omhandlende bæredygtighed og modeindustriens hemmeligheder, men også information om, hvad industrien gør ved vores planet. 

Omkring 90% af det tøj, der er brugt i magasinet er fra genbrug, så det er også for at vise, at genbrugstøj ikke kun er mormors cardigans og skovhuggerens aflagte sweater. Der er så meget tøj på vores planet, så der er overhovedet ingen grund til at producere mere lige nu. Desuden er genbrugstøj er billigt. Bæredygtige initiativer er nødvendige, både fra forbrugerens side men også fra firmaernes.

Pointen er: Med den her klimakatastrofe på dagsordenen er det vigtigt at vide, at det ikke udelukkende er forbrugerens ansvar. Modeindustrien har et kæmpe ansvar, og mange ting i forbrugerens hjerne er placeret af industrien gennem reklamer og marketing. Og du kan forresten sagtens finde på kreative, nytænkende og fede outfits selvom dit budget er stramt. Mulighederne er uendelige inden for genbrug og vintage. Læs magasinet her. Husk at klikke “Fullscreen”


Se mere på


Efterskrift

Fotografi er et vigtigt håndværk, når man skal lave et magasin, og selvom jeg kun havde en vis mængde erfaring, lod jeg det ikke stoppe mig. Jeg har i denne proces fundet ud af, at jeg gerne vil tage en uddannelse til at blive fotograf efter Eriksminde. Jeg har været så heldig at kunne låne et kamera af en, jeg kender. Jeg havde en smule erfaring med Adobe-programmerne forinden, men ikke særlig meget. 

Jeg ville gerne udfordre mig selv med opgaven. Nu havde jeg lavet et magasin før, og jeg var opsat på at lave et magasin igen. Det havde været lærerigt, og spændende så hvorfor ikke? Jeg frygtede, at folk ville synes, jeg tog den “nemme løsning” ved at lave noget, jeg havde lavet før. Men jeg vil sige, at udover at begge opgaver er magasiner, har de ikke meget til fælles. Udgangspunktet for temaet var, at jeg kender ECCO’s Global Creative Director. Han  bor i min by. I ham så jeg en mulighed for at kunne skrive en dybdegående artikel om modeindustrien og bæredygtighed, og hvordan modeindustrien tænker. Det var ekstremt spændende at få et indblik i. 

Jeg startede ud med at lave en liste over alle de ting, jeg gerne ville have magasinet til at indeholde. Jeg udvalgte derefter dem, jeg tænkte kunne være mest spændende. Hen ad vejen fik jeg flere ideer, og skrottede andre. Ind imellem fik jeg klare syn. Mine syn indeholder ofte et bestemt outfit, eller stemningen fra et bestemt outfit. Når det skete, skrev jeg det ned, så jeg havde nogle outfits at arbejde udfra. Jeg stoppede også hurtigt nogle ideudkast. “Hvis det ikke var relevant, var der ikke en grund til at udføre det”, var hvad jeg sagde til mig selv.

Jeg havde lavet en aftale med mine modeller, for hvornår vi skulle shoote. Nogle gange var jeg måske lidt for impulsiv. Alle mine fotoshoots er foregået uden for undervisningen, da jeg ikke ville berøve folk deres tid sat af til Eriksmindeopgave. Billederne er taget på et Nikon d7100 kamera. Jeg har brugt Picmonkey.com til at lave materialerne brugt til Genbrugsoutfits (årstider) og behandling af billeder, og derefter sat det hele op i Adobe InDesign. De få illustrationer, som magasinet indeholder, har jeg lavet i Adobe Illustrator. Jeg forsøgte, så vidt muligt, at få lavet en aftale med ECCO’s Global Creative Director tidligt, fordi jeg ved, at han er en travl mand. Først da jeg havde en klar aftale med ham, begyndte jeg at skrive spørgsmål til interviewet. Jeg har fundet ud af, at jeg arbejder bedst med en deadline. 

Jeg har lært, at det er vigtigt at være realistisk, når det kommer til, hvor meget arbejde, man påtager sig. Der har været mange andre ting, jeg gerne ville lave til magasinet, men har måttet indse, at det var urealistisk at kunne nå det hele. Jeg har også lært, at jeg kan udrette meget mere, end jeg tror.