Fra Eriksminde Efterskoles hjemmeside

Et halvt år, en hel idé, dit værk

Måske er du optaget af filosofiske spørgsmål, måske har du lyst til at udfolde din indre forfatter eller skabe flotte krukker i keramik. Du bestemmer, hvor du vender blikket hen, og hvad du kaster dig over. Det kan være svært at vælge mellem mange gode muligheder, derfor har du en personlig vejleder, som hjælper med at rette udfordringen til og holde sporet undervejs.  

Ideer kommer ikke ud af det blå men opstår gennem  leg og eksperimenter. Vi skal udfordres løbende med åbne opgaver for at blive dygtige til få ideer og virkeliggøre dem. EE-opgaven er en åben opgave, der udfordrer vores kreativitet. Den giver mulighed for at komme i dybden med et emne. Det er ofte gennem gentagelsen, at man når længere ind eller ud. Det er ved at gøre noget igen og igen, at man når et højere niveau af beherskelse og indsigt. Der kan være noget på en gang fascinerende og anstrengende over denne måde at arbejde på, men det gør ikke noget, så længe vi er drevet af lyst og interesse.

Vi prøver også på ikke at lade os slå ud af modgang eller stilstand. Det kan være tegn på, at processen er ved at tage en anden retning; noget nyt og uforudset er måske ved at bryde frem.

Opgaven er en individuel og selvstændig opgave. Den gode opgave rummer elementer af både noget teoretisk, praktisk og kunstnerisk. Når opgaven er færdig, har du fortalt en personlig historie med hænder, hoved og hjerte, som du glæder dig til at udstille i et farverigt virvar af lignende opgaver.