Tilde

Forord 

Jeg ville male et stort billede. Billedet skulle males uden en plan for motiv, men bare hvad der dukkede op. Når jeg maler er det lettere for mig at udtrykke følelser/tanker, end når jeg skal italesætte dem. Billedet skulle bestå både af brudstykker af mine drømme og billeder der bliver dannet i mit hoved til hverdag i virkeligheden. Og tilsidst den forvirring der kan opstå, når det hele bliver blandet sammen.

Jeg har brugt akrylmaling i farverne sort, lilla, lyserød, hvid, rød og blå. Et stort lærred med målene 80 cm X 120 cm. 

At drømme om natten er noget af det mærkeligste. Hvorfor drømmer man det, man drømmer, og hvad betyder drømme. I folkeskolen havde jeg psykologi til valgfag og blev der introduceret for nogle metoder for drømmetydning. Jeg var gennem en lang periode meget optaget af emnet og derfor også meget optaget af, hvad der dukkede op i mine drømme.

Selv når man er i vågen tilstand i dagligdagen kan der dukke de mærkeligste billeder og figurer op lige pludselig. Det sker også, når man dagdrømmer. Hvor kommer det fra og har det forbindelse med de drømme, man drømmer om natten. Vi har også alle sammen prøvet pludselig at stå i en deja vu situation. Hvordan hænger den sammen med drømme?

Jeg bliver indimellem hurtigt forvirret. Det gælder både systemer og regler, men også i forhold til hvad mennesker gør og siger. Når jeg bliver meget forvirret, forsvinder jeg sommetider væk ind i mit hoved. Når jeg er derinde, så giver jeg slip på mine frustrationer og hengiver mig til mine drømme.Efterskrift

Jeg har som udgangspunkt arbejdet fint i processen. Men opgaven jeg havde stillet mig selv, har været meget sværere, end jeg havde forudset. Så jeg har haft mange perioder med maleblokering, hvor det har været svært at komme videre med maleriet.

Ideen var jo oprindelig at lade penslen få fri leg og male lige præcis de billeder eller figurer, der dukkede op enten i mine drømme eller mine dagdrømme. Der skete bare det, at jeg ind imellem blev helt lost, specielt hvis jeg kom til at tænke på, om jeg havde oplevet noget og så blev det svært at få det på lærredet.  

Det endelige resultat er ikke blevet helt, som jeg havde regnet med. Jeg er dog alligevel stolt af, at det er lykkedes mig at følge min oprindelige ide, også selvom det blev meget sværere, end jeg havde regnet med. Og jeg lærte også en ny side af mig selv. Jeg vidste godt, at det er svært for mig at udtrykke mine tanker/følelser på skrift, men har altid haft let ved at udtrykke dem ved at male. 

Nu har jeg oplevet, at det faktisk også kan være svært at gå dybt i mine tanker og følelser i et maleri.