Rasmus H E

Forord

Jeg har lavet en økse til at kløve brænde med. Øksehovedet er fra en gammel brandøkse hvor skaftet (håndtaget) var splintret. Skaftet er lavet af træsorten ask. Jeg blev inspireret til at lave en økse af min onkel, han hjalp mig med at lave en da jeg var mindre, det inspirerede mig til at prøve selv. Jeg prøvede mig lidt frem med formen og opnåede det du ser her. Det var vigtigt for mig at øksen var holdbar nok til at den også var brugbar.EFTERSKRIFT

Jeg startede ud med at prøve at lave en lille kløveøkse. Projektet fejlede desværre pga træet jeg brugte, det var ikke holdbart nok som økseskafte og knækkede derfor. Så begyndte jeg på øksen der er udstillet. Jeg startede med et stort stykke ask som jeg fik skåret ned til størrelse. Lidt efter begyndte jeg at snitte mere og mere træ af, jeg brugte en snittebænk jeg havde bygget. Da jeg havde nået formen jeg ville have begyndte jeg at fokusere på at få hovedet på. Langsomt brugte jeg sandpapir til at få træ af så hovedet kunne komme på. Så satte jeg hovedet på, satte en kile i og limede med epoxy. Jeg har også lavet en skede til øksen ud af læder.

Jeg brugte tiden skolen gav til mig og arbejdede lidt i fritiden. Alt i alt har jeg ikke lært super meget, men jeg er blevet bedre til ting, jeg allerede kunne.