Forord

Min eriksmindeopgave, er en EP – “Falsk beskedenhed.”

Det er en samling af sange, jeg selv har skrevet tekst til og produceret. 

Musik har altid været en stor del af mit liv, fordi jeg kommer fra en meget musikalsk familie, hvor min far spiller, primært guitar og trommer, og min mors hovedinstrument er klaver.

Det er dog ikke fysiske instrumenter, der har draget mig, men elektronisk musik. 

Der er noget fedt i at grave sig ned i sit eget univers af beats og lyrik. 

At skrive tekster finder jeg meget afslappende, og det kommer ret naturligt til mig. Beats har jeg dog svært ved og øver mig stadig, så jeg kan blive rigtig god.

Jeg fandt ret sent ud af, at jeg ville lave en EP (det kan man læse om i mit efterskrift) og jeg har derfor skyndt mig ret meget med de sange, der er på EP’en, men selvom det har været en ret stresset proces, er jeg stadig tilfreds med det, det er blevet til, og jeg håber, man kan forsvinde ind i mit univers sammen med mig, når man hører EP’en.  

EP’en skal afspejle den tid, jeg er i lige nu og de tanker og følelser, jeg har for tiden. Beats’ne er meget technoinspireret. EP’en skal ses mere som et lydlandskab med lyrik end en EP med sange, man går og lytter til, mens man vasker op. Jeg håber at fange lytteren med mine tekster og give dem et indblik i mit univers, som ung pige i 2020. 

Man skal lytte til denne EP, med et åbent sind og nye ører og ikke sammenligne det med. Lyt til teksterne og prøv at høre, hvad der bliver sagt mellem linjerne, så får man mest ud af EP’en. Jeg håber, at EP’en bliver nydt, for jeg har ihvertfald nydt at producere den. Efterskrift

Jeg startede ud med en helt anden ide, end hvad jeg endte ud med. 

Min første ide, var en dokumentar om at vandfaste. Jeg nåede at lave dokumentaren og planlægge hele dokumentaren, men en uge inden vi skulle aflevere kunne jeg mærke at jeg slet ikke var stolt eller motiveret til at lave det sidste på min Eriksminde opgave. 

Jeg har lavet musik siden jeg var lille og derfor kom ideen om en EP, mens jeg havde en samtale med min veninde Naja, hvor jeg brokkede mig over mit dokumentar projekt. 

Naja sagde til mig at hun synes jeg skulle lave min eriksminde opgave om, og den aften belsuttede jeg mig for at lave et nyt projekt. 

Samme aften lavede jeg en hel sang, og jeg kunne med det samme mærke at det var det helt rigtige jeg var begyndt på. 

Under vandfaste dokumentar forløbet, lavet jeg ikke særlig meget, fordi projektet ikke rigtig interesseret mig. Jeg var demotiveret og synes det var svært at komme i gang med projektet. Det øjeblik hvor jeg lavede mit projekt om, spirede en hel ny motivation, og jeg kunne mærke jeg ikke længere var ligeglad med projektet. Det synes jeg fortæller meget om egen drivkraft og lyst. Lysten til at lave noget kommer først når man er rigtig engageret i sit eget projekt. 

Min dokumentar var jeg ligeglad med, men min EP betød helt vildt meget. 

I dette forløb er jeg blevet klog på min egen motivation og lyst til at arbejde. Jeg ved jeg skal mærke efter om min ide er rigtig god, eller om det bare er den første og bedste ide jeg tager. Under eriksminde opgave forløbet har jeg lært at man skal tænke sig om en ekstra gang og ikke bare gøre det man tror er lettest. Jeg har også lært, at man kan være tæt på at være i mål med noget, og så stadig ombestemme sig, fordi det handler ikke bare om at blive færdig, det handler om at stå tilbage med et produkt man er stolt af. 

Håber i nyder min EP 

KH Gry