Silje

Forord

Min Eriksminde-opgave handler om at male monokrome billeder i akvarel.

Når man maler monokromt, bruger man kun en enkelt farve. Det handler om at fokusere på de forskellige toner, man kan få fra denne farve.

Jeg har malet ni ark papir, hver bestående af en samling af mindre billeder.

Jeg har malet motiverne på de mindre billeder ud fra den følelse jeg får fra de farver og motiver, jeg synes hænger godt sammen med farven. 

Jeg fokuserede på, hvordan jeg havde det med farven og prøvede at få den følelse bedst muligt ned på papiret. Jeg prøvede også at opretholde en god æstetik gennem de ni billeder.

De farver jeg har malet med er: gul, orange, brun, rosa, lilla, violet, grøn, blå og sort.

Grunden til at mine billeder hænger som de gør er, at jeg syntes at det var den bedste måde at hænge dem, i forhold til æstetikken. 


Efterskrift

Da jeg startede min Eriksminde-opgave, havde jeg mange ideer. Faktisk var en af mine ideer at male monokromt, men jeg kom fra det igen. 

I lang tid var min ide, at jeg skulle lave en animation, men da det nye år begyndte, gik det op for mig, at det ville være umuligt for mig at blive færdig.

Jeg var simpelthen ikke motiveret nok. 

Det første billede jeg lavede var det blå, og den startede faktisk med at være noget jeg bare gjorde for sjov i min fritid. Da jeg så begyndte at lave den, opdagede jeg, at det var ret hyggeligt og rarere at lave end animation. Det er også rigtig god øvelse at arbejde med en farve, så man rigtigt kan forstå toner og kontraster. Når man maler monokromt, øver man sig på det, og så kan man trække det ind i sine andre værker. Så jeg skiftede min opgaveidé tilbage til en af de første ideer jeg havde.

Det betød ikke, at jeg så arbejdede hele tiden på den nye opgave, tværtimod var jeg ret doven og havde kun lavet 3 færdige en uge før den originale deadline. Jeg tror, at jeg ville have nået at lave opgaven færdig, hvis den originale deadline stadig havde været der. Jeg arbejder relativt godt, når der er stress på.

Grunden til at jeg valgte akvarel var fordi, at det er mig meget bekendt og det er mit yndlingsmedie. Jeg burde måske have udfordret mig lidt ved at vælge et nyt medie, men jeg føler, at akvarel er det medie, hvor jeg ville få bedst resultater, hvilket er vigtigt for mig.

Jeg kunne godt have brugt min tid bedre, meget bedre. Jeg er ret dårligt til at håndtere tid ordentligt og plejer at udskyde det indtil sidste øjeblik. På den anden side kan man sige, at når jeg kommer ind i en rytme, arbejder jeg hurtigt og koncentreret.

Jeg er selv ret tilfreds med min opgave og tror det var den idé, der passede bedst til mig.