Cecilie

Forord

Ler-Portrætter

Min opgave består af tre ler-portrætter, to mindre portrætter af to elever fra Eriksminde Efterskole, Simon Andreassen og Kirstine Leigaard Andersen og den tredje er en større buste i målestoksforholdet 1:1 af mig selv. Jeg har formgivet i stentøjsleret Km 0,25. De små portrætter er massive og det store er udhulet. De er efter endt formgivning og forglødning glaseret med orange, blåmeleret og grønmeleret glasurer. 

Et portræt vil altid være en fortolkning, selv et fotografi kan indeholde en fortolkning. Så det handler ikke om at det skal ligne 100 %, men det handler mere om at indfange sjælen mennesket. Det er en svær kunst, og jeg er kun lige begyndt.Efterskrift

Jeg har altid tegnet rigtig meget, tegnet ansigter, malet ansigter ud fra min frie fantasi, så da jeg fik muligheden for at arbejde skulpturelt i keramikværkstedet, greb jeg ideen om at modellere efter model. 

Jeg startede ud med at modellere de to mindre modeller af mine venner på Eriksminde, det var en dejlig og inspirerende opgave, men da jeg skulle modellere mit selvportræt, blev jeg udfordret på en helt anden måde. Det var svært at få det til at ligne mig selv, og det var svært at adskille mit ydre og indre billede af mig selv. Der ligger også en erkendelse i at acceptere sit eget udseende. 

Det har været fedt at arbejde med Eriksminde-opgave, at det er frit og at man selv må bestemme. Jeg har været god til at tilpasse opgavens omfang til den tid der har været afsat til opgaven. Dette skyldes også, at min proces har været, at jeg ligesom nåede det jeg kunne nå. Men hvis der havde været afsat mere tid, ville jeg helt klart gerne have modelleret flere portrætter.