Frida Ø P

FORORD

Min Eriksminde-opgave er en graphic novel. En graphic novel er en bog med en masse tegninger, som oftest også har en form for handling eller historie.

Jeg har altid holdt meget af uhyggelige tegninger og malerier og historier der får det til at krible under huden, så derfor vidste jeg, at min Eriksminde-opgave også skulle bære præg af det uhyggelige.

Historien som jeg har skrevet, og de karakterer der indgår, er fiktive. Den er skrevet i dagbogsform af en ung studerende. Det er ikke mig selv den handler om, selvom den er skrevet i jeg-person. Vores hovedperson er for nyligt flyttet ind i en lille hytte i skoven for at studere naturen. Historien følger vores hovedpersons “rejse” til vanvid, da der begynder at ske flere og flere mærkelige ting i skove. Man behøver ikke at læse teksten, der står i bogen for at følge med. Man kan blot nyde tegningerne.

Jeg har brugt mange forskellige materialer til at lave min Eriksminde-opgave.

Jeg har blandt andet brugt noget Canson tegnepapir i helt normal A4 størrelse (21 x 29,7 cm) som vejer 160 gram pr. M2. Jeg har også malet et portræt, som er malet på Sennelier Akademie akvarelpapir (24 x 32 cm/300 g-m2.) Det har jeg så klippet mindre, så det passer ind i bogen. Så har jeg brugt Derwent kulblyanter, en normal grafit stiftblyant og en Micron fineliner. Jeg brugte fixativ fra Panduro for at være sikker på at mit kul ikke ville smitte af. Jeg har også revet forskellige bøger og aviser i stykker og limet forskellige udklip ind.

Jeg har brugt noget forskelligt lim, stof, læder og snor til at samle bogen og lave for- og bagside. Jeg har brugt Winsor & Newton gouache og akvarelfarver.

Så har jeg også brugt sort Sennelier blæk og en håndfuld tilfældige pensler.
EFTERSKRIFT

Det at lave min Eriksminde-opgave var noget af en oplevelse, fyldt med op- og nedture. Også selvom det nogle gange var svært, endte jeg med at være nogenlunde tilfreds med resultatet.

Jeg havde mange problemer med at finde en idé til min Eriksminde-opgave. Jeg sad længe med et hoved der var tomt for idéer og bare stirrede ud i luften. Da jeg så endelig fandt på noget, var det måske ikke så god en idé alligevel. Først var jeg ude i noget med at male portrætter af mine venner eller familie. Så tænkte jeg, at jeg måske bare kunne male nogle tilfældige portrætter af tilfældige folk eller måske det samme portræt, men med forskellige medier. De idéer sagde mig heller ikke så meget. Så tænkte jeg på at lave noget fanart til nogle forskellige bøger eller computerspil, jeg godt kan lide. Jeg endte med at beslutte mig for at lave en graphic novel med uhyggelige portrætter og tegninger.

Min arbejdsprocess var fyldt med både op- og nedture. Jeg blev let distraheret. Der skete så mange sjove ting rundt omkring på skolen, så at sidde alene på mit værelse og arbejde på min Eriksminde-opgave var ikke altid det, jeg mest havde lyst til at lave.

Når jeg blev usikker på en idé til min opgave, havde jeg en tendens til at udsætte det. I starten tænkte jeg meget over, hvad andre mon ville tænke og synes, når de så min bog, hvilket egentlig betød, at jeg havde nogle forskellige idéer, som jeg udsatte, eller som jeg ikke rigtig ville lave. Det betød også, at jeg brugte alt for lang tid på tingene, fordi det hele skulle være perfekt, når nu det skulle udstilles. Men i realiteten var der jo ikke tid til, at alt blev perfekt, og jeg endte med at få ret travlt til sidst, da jeg havde spildt så meget tid på at tænke over alle de små detaljer.

Nogle gange blev jeg også bare demotiveret, når tingene ikke blev som jeg ville have dem, eller når jeg ikke lige vidste, hvordan jeg skulle fuldføre opgaven på en god måde.

Også selvom der var lidt bump på vejen, hyggede jeg mig med at lave min Eriksminde-opgave. Jeg kunne godt lide at sidde ved siden af mine venner, der også lavede deres ting, og arbejde. Jeg blev overrasket over, hvad jeg kunne lave, og blev gladere og gladere for hver side jeg tilføjede.

Det var også spændende at finde på en måde at udstille den på, når nu det ikke blev, som vi havde forventet. Jeg er nogenlunde tilfreds med resultatet, men der er nogle ting, jeg ville have gjort anderledes til næste gang.