Karla B-S

Forord

Min podcast: Bedstefar  

Det du står og kigger på lige nu, er min Eriksminde-opgave. Jeg har lavet en podcast, der har betydet så meget for mig at få lov til at lave. Jeg har brugt min Eriksminde-opgave til at dykke ned i en historie, som jeg altid har undret mig over. En historie jeg aldrig ordentligt har vist noget om, om et menneske jeg aldrig rigtig har kendt. Et menneske der kunne have stået mig meget nær, hvis han stadig var her i dag. Jeg har lavet en podcast om min bedstefar Tue Birket-smith. 

Jeg har valgt at bruge min Eriksminde-opgave til at finde ud af en historie om min familie og min bedstefars liv. En historie der aldrig rigtig er blevet fortalt mig. Jeg har brugt den til at finde ud af hvem min bedstefar var. Og selvom jeg aldrig rigtig nåede at kende ham, har han, så længe jeg kunne huske, fyldt enormt meget for mig. Jeg har altid haft en interesse i at vide hvem han var og hvorfor der ikke blev snakket så meget om ham, og det her projekt blev min indgangsvinkel til en historie, der nu betyder virkelig meget for mig

Min bedstefar var en mand, der havde sine problemer. Han var psykisk syg, og det var også derfor at min familie først har fortalt mig hele historien nu. For da jeg satte mig ned med nogle af de mennesker, der har stået ham meget nær, og bedt dem om at fortælle mig hans historie, ville de med glæde hjælpe mig med mit projekt. Det har været med op- og nedture at lave den her podcast for alle medvirkende. Det har været rørende, men også fantastisk at få alt at vide, og derfor er jeg så inderlig taknemmelig for min families hjælp. 

Med den her podcast har jeg fået næsten hele hans livshistorie. Det har på mange måder været svært at sætte det hele sammen i en podcast, men nu hvor jeg står her, og er færdig med den, er det med stolthed og ro i maven. For hvis jeg ikke var gået den her vej med min Eriksminde-opgave havde han stadig været en form for mysterie for mig.

det har været svært at finde ud af, hvordan man fortæller sådan en skrøbelig historie til resten af verden, men jeg gjort et forsøg. Det her har været en lang proces, men nu er jeg klar til at fortælle den til dig. Lyt til podcast


Efterskrift

Min Eriksminde-opgave har været en lang, fed og frustrerende proces.

Jeg startede ud med at have en helt anden ide end det produkt jeg er endt ud med. Da jeg fik min endelige ide om at lave min podcast var jeg dog sikker på, at det var det jeg ville. 

Det har været rigtig svært at få samlet så meget information om et emne jeg startede med ikke at vide særlig meget om, for så derefter at lave det til en podcast som andre også skulle kunne forstå. 

Men nu hvor jeg står og kigger på det færdige produkt er jeg stolt over, at det er lykkedes. Det har været en proces, hvor jeg flere gange har haft lyst til at give op, og ændre mit emne igen, men jeg holdt fast i det, og det er jeg nu glad for. 

Jeg har måske heller ikke altid været den bedste til at bruge den tid jeg havde til rådighed, og faktisk lave Eriksminde-opgave når jeg skulle. I starten var det rigtig svært for mig at komme i gang med podcasten. Før jeg kunne komme ordentligt i gang var jeg jo nødt til at få historien fortalt, så jeg spurgte min bedstemor og Tues lillesøster Louise om de ville hjælpe mig. Heldigvis ville de hellere end gerne deltage, og det var der jeg for alvor startede min Eriksminde-opgave.

Jeg synes det har været en proces hvor jeg blandt andet har lært, hvor meget det kræver at lave sådan en stort projekt. Men samtidig har jeg også lært virkelig meget af at få lov til at have så lang tid til at fokuserer på en opgave. Det har været så fedt at få den mulighed. Det er ikke ofte man får tid og lov til at fordybe sig i et emne, som det her har været mulig.

Udover at have lært enormt meget af processen, har jeg også lært meget om mig selv om min familie. Det har været så fedt at kunne tage den her opgave og gøre den så personlig. Det har været fedt at kunne bruge den som en mulighed til at vide hvor jeg kommer fra, og samtidig kende et kapitel af min families historie, som jeg ikke har vidst noget om. 

Det er også derfor, at jeg nu står tilbage og er så mega stolt over at være kommet i mål. Det er fantastisk at have haft den her mulighed for at fokusere så meget på noget kreativt, og samtidig have lært så meget af processen. Men det bedste har nu været at lære om min bedstefar og mig selv.