Agnes

Forord

Min Eriksminde-opgave er en cirka fem minutter lang film. 

Filmen skal repræsentere følelsen af ændringer og faser i livet. Det er meningen, den skal give et indblik i, hvordan det føles at skulle navigere gennem ændringer inde i ens eget hoved. Derfor har jeg tænkt meget over klipningen af filmen. 

Jeg ville gerne fremhæve, hvordan man bare bliver kastet ud i ændringer og ser tilbage på, hvordan livet engang var så ekstremt anderledes. Derfor har jeg optaget en masse forskellige klip og klippet dem sammen på kryds og tværs. 

Jeg har også brugt mange forskellige filtre og gjort klippene hurtigere og langsommere. Det har jeg især gjort, fordi det symboliserer, hvordan man kigger tilbage på fortiden forskelligt, alt efter hvor man er i nutiden.  

Jeg har optaget videoer forskellige steder i verden, hvis jeg så noget, der var smukt eller bare passede godt ind i filmen. For eksempel var jeg i en bus på vej til københavn og optog ned på vejen, der bevægede sig under mig. 

Men jeg har også haft to photoshoots med Zoe Pierce som model, hvor jeg stylede hende og dirigerede hvad hun gjorde. Det ene var meget impulsivt og positivt. Hun havde en pink top på og en stor skind jakke. Hendes makeup var pink og glitrende. Vi brugte graffitien, teltet og marken bag hallen som baggrund. Jeg filmede hende løbe rundt, danse og smile.

Det andet photoshoot var mere melankolsk og dramatisk. Her havde hun en sort kjole på og mørkerød makeup i hele ansigtet. Hendes hår var langt og filtret. Vi gik rundt på skolen og optog. Jeg filmede hende fx kigge dramatisk ind i kameraet og spille klaver.

Jeg har redigeret filmen på Imovie og optaget den med min iphone 8.

Filmen har som sådan ikke nogen handling, men den skal mere ses som et virvar af tanker man har imens alt indholdet, påvirkningerne og handlingen foregår. 

Jeg har valgt, at filmen ikke har nogen lyd, så den ændrer sig alt efter, hvor man er og hvilke lyde, der er i baggrunden, imens man ser den.
Efterskrift

Da jeg startede med at arbejde med min Eriksminde-opgave, tænkte jeg, at min film ville blive noget helt andet, end den endte med at være. Men imens jeg var igang med at arbejde med filmen, fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne planlægge den alt for detaljeret eller gøre den for opstillet. Det ville gøre hele ideen med at portrættere ændringer alt for opstillet. Jeg kunne ikke få de følelser og stemninger som impulsivitet, rastløshed, tomhed og nytteløshed fanget, medmindre jeg var præget af dem i forhold til den måde, jeg arbejdede på. Selvom det virkede godt, at jeg ikke planlagde eller over tænkte for meget, gav det mig også en masse problemer. Fx tog det lang tid for mig at finde tid til at optage Zoe og hendes klip, da hun også selv skulle lave sin eriksminde opgave. Vi endte med at gøre det meget impulsivt begge gange, hvilket jeg er glad for, men det stressede mig i øjeblikket. Jeg håber at det kan ses på filmen at den er filmet udfra hvad jeg tænkte og følte i øjeblikket, og at det giver den effekt jeg har håbet. De klip, jeg har taget rundt i min hverdag, gav mig også problemer, da de ikke kunne være opsatte. Så jeg lod det ikke stresse mig, men hvis jeg så noget, der mindede mig om min opgave, tog jeg bare min mobil frem og begyndte at filme det.