Mikkel

Forord

Min eriksminde opgave handler dybest set om, at jeg altid gerne har villet lære at skate, så   eftersom der på skolen er en del drenge, der skater, tænker jeg, at det ville være en enestående mulighed for mig.

De kunne give mig tips og tricks til, hvordan jeg skulle lærer de forskellige ting, og ikke mindst, hvordan jeg skulle komme videre, efter jeg havde lært de simple tricks. 

Da jeg først begyndte at tænke over, hvad jeg ville lave som min EE opgave, havde jeg ikke rigtigt en klar idée, men efterhånden som jeg tænkte mere over det, slog det mig pludselig, at jeg da selvfølgelig skulle lærer at skate. Jeg havde nemlig altid gerne ville kunne finde ud af det, men jeg havde aldrig gidet at lægge arbejde i det.

Jeg havde som mål, at jeg gerne ville kunne stille mig på er skateboard og kunne lave et trick i første forsøg, men også bare at kunne finde ud af at kører på det, og sådan se godt ud mens jeg kører på det. 

Det jeg egentlig ville vise med det var, at hvis jeg satte mig noget for, skulle jeg nok lærer det. Jeg ville også vise, hvordan hele processen har været, for jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke har været nemt. Ikke blot at lære at skate, men også at tage sig sammen til at komme i gang og rent faktisk lægge en masse tid i det. 

Da jeg så endelig var kommet frem til, hvad jeg ville med min opgave, skulle jeg dernæst finde ud af, hvordan jeg ville vise det. Så jeg tænkte straks, at jeg ville lave noget med film. Jeg ville først lave en dokumentar, men endte ud i at lave en slags vlog, som viser min udvikling undervejs. Jeg bruger også noget baggrundsmusik, jeg selv har lavet.
Efterskrift

Da jeg første gang skulle i gang med at lære at skate, havde jeg troet, at det ville være lettere, end det var. Til min fordel var der næsten altid nogle, der ville med ned og skate, og man kan virkelig mærke, at når man skater med folk, der er bedre end en selv, så rykker man sig virkelig meget i niveau. Jeg prøvede flere gange at efterligne det, de andre gjorde og fik en god ide om, hvordan man gjorde.

Der er det her trick, der hedder en ollie, hvilket simpelt nok bare er et hop, hvor du fører boardet med op med dine fødder. Det er det mest standard trick overhovedet. Man skulle tro, at det også var nemt, siden det er det trick, alle nybegyndere skal lære for at kunne komme videre, men det kan jeg fortælle jer, at det ikke er. Der har været masser af gange, hvor jeg har haft lyst til at give op, fordi det var så svært for mig. Jeg har først her til sidst i min proces lært at lave en nogenlunde ollie. 

Men da jeg endelig landede min første ollie, føltes det nærmest som at vinde i lotto. Det var den bedste følelse at nå et mål, man havde sat sig. Men efter det skulle jeg jo til at lave andre tricks, der var endnu sværere.

Jeg var nede for at øve 3-4 gange om ugen, men andre uger har det været mindre og andre mere, det varierede meget. Oven i det skulle jeg jo filme hver gang jeg var nede for at skate, og det var ikke hver gang, jeg huskede at filme, men jeg havde ca. to en halv times optagelse, og i alt over 120 videoer af mig, der skater. Det skulle have cuttet ned til en nogenlunde acceptabel længde, så folk faktisk ville sætte sig til at se det; så filmen endte på ca. 8-9 minutter. 

Derudover skulle jeg også lave min egen baggrundsmusik, og det skal lige siges, at det ikke er min specialitet, men jeg føler selv, at resultatet er blevet meget godt. 

Konklusionen er, at hvis man vil lære at skate, skal man VIRKELIG sætte sig ind i det, ellers kommer du ingen vegne. Og det er pisse svært.