Forord

Koncept er en form for kogebog, der lægger sig omkring det nye nordiske køkken. 

Designet følger stilen af det moderne, man finder i Norden. Koncept handler om at lave en opskrift, som den står. Tage de samme ingredienser og lave noget nyt med dem. Navnet kommer fra at holde fast i ideen og konceptet omkring retten men samtidig være nytænkende og lave noget andet. 

Designet er blevet lavet på computeren i InDesign. Udover det har jeg også lært at bruge photoshop, som er noget, jeg vil tage mig med videre.

Jeg har selv taget billederne af naturen og forskellige råvarer, som jeg har fundet i skoven og i min have, imens jeg har fået hjælp, hvor en anden har taget billeder af mig, der arbejder. Mange komponenter af opgaven er selv lavet, Jeg har udforsket den håndværksmæssige del af det. Jeg har for eksempel lavet mine egne tallerkener i træ og i keramik.’

Jeg har arbejdet med forskellige råvarer, hovedsageligt grøntsager, og fisk på forskellige måder. Udover det, har jeg arbejdet med forskellige ting i køkkenet som knive og andre teknikker som sous vide.

Arbejde med mad generelt har interesseret mig i lang tid, så da vi skulle lave vores opgave, valgte jeg at bruge mad som emne. Opgaven var en mulighed for mig at udforske nye ting inden for den kulinariske verden. 

Og meget fritid er blevet brugt på at udtænke nye ideer og måder at anrette på. Jeg har efterhånden meget erfaring med mad. Men ikke inden for den her del af verdenen, hvor det er finere, og der bliver lagt noget fokus over på anretning.Læs på Issuu – Husk at klikke “Fullscreen”


Se mere på


Efterskrift

Jeg tror, jeg nåede i mål ved at tage mig sammen. Min opgave var besværlig at lave, og jeg tror, at der ikke vil have sket noget, hvis jeg ikke havde taget mig sammen til at bruge en forlænget weekend på skolen på at lave mad. Min første ide var faktisk at lave en stol.

Hvor den ide kom fra, er jeg ikke helt sikker på. Jeg kunne godt lide at arbejde i træ men havde ikke meget erfaring med det. 

Efter en snak med min storebror som ved mere om træ, end jeg gør, tænkte jeg, at jeg måske burde lave noget andet. Også fordi at det ikke var en ide, jeg selv var helt vild med på samme måde, som den jeg endte med. Alt arbejdet, der var med mad, var utrolig svært at få op at køre. At arbejde med mad var den bedste og værste beslutning jeg tog. 

Den bedste, fordi at jeg kom til at arbejde med noget som interesserede mig mere. Og værste fordi at jeg løb ind i mange problemer undervejs på grund af det.

Min første ide med mad handlede også om at nytænke andres opskrifter. Grunden bag var, at jeg kunne få en mere struktureret opgave, fordi jeg havde nogle regler jeg skulle gå efter. Der brugte jeg meget tid på research og på at finde retter, jeg gerne ville arbejde med. Det første jeg fandt, som jeg gerne ville arbejde med var Duck a l’orange. Jeg brugte lang tid på at forberede mig på at lave retten men endte med ikke at gøre det.

Fordi at det ikke var noget jeg havde særlig meget erfaring med, valgte jeg at give mig selv en ny restriktion. Den nye restriktion var, at jeg kun måtte arbejde med grøntsager og fisk. 

Det valgte jeg, fordi at det havde jeg mere erfaring med. Og fordi at jeg kunne lave mere kreative ting. 

Det meste af min tid og noget fritid blev brugt på udtænke nye ideer. Det gik op for mig, at jeg fik noget ud af decideret at bruge min tid. Men at de bedste ideer, jeg fik, kom imens at jeg lavede eller tænkte på noget andet. 

Inspiration kom fra naturen og min hverdag. Min arbejdsindsats var ikke altid lige stærk. Nogle dage var jeg virkelig motiveret til at få noget lavet og andre endte det ikke med særlig meget arbejde. Til gengæld er jeg alt i alt tilfreds med de ting, jeg fik lavet. Om jeg overgik mine egne forventninger vil jeg ikke kunne svare på. Jeg fik lavet noget, jeg ikke havde forventet, og det er også godt.