Johanna

FoRoRd

Jeg har valgt at kalde mit værk “Gennem mine øjne”. 

Jeg købte et gammelt maleri i en genbrugsbutik. Jeg har malet ovenpå det gamle maleri, lavet collage og limet ting på. 

Min idé var at tage nutidens virkelighed med ind i et gammelt billedet. Jeg har bragt nogle ting ind som fylder meget i mit hoved, så værket er et billede på hvordan jeg ser verden. 

Jeg synes at vores verden er enormt kontrastfyldt. Vi forbruger og forbruger, mens klimaet skriger på hjælp. I ungdommen og livet er der forskellige ting der fylder meget, såsom udseende, mentalt helbred, stil og social status, men klimakriser er også noget som fylder enormt meget i mit- og mange andres liv. Jeg synes at det bliver komisk somme tider, måske nærmere tragikomisk… Billedet er rodet og skørt, men hvis man kigger længe nok, sætter det måske nogle tanker i gang? EfTeRsKrIfT

Jeg er dårlig til at tage beslutninger. Jeg startede på et andet projekt, som jeg så droppede lige før jul. Det betød, at jeg først kom i gang med mit nuværende projekt i januar. Jeg valgte et projekt som er uden for hvad jeg normalt laver, og det har da også medbragt sine frustrationer. Jeg har arbejdet forholdsvis få gange på projektet, men når jeg så har arbejdet, har det været i lang tid. 

Jeg har givet det støvede, gamle maleri en ny betydning og et helt nyt udtryk. Jeg har ført nutiden ind i det, og jeg synes resultatet er komisk.

Den snedækkede grusvej som før var på billedet, har jeg nu malet over, og den er blevet til en asfalteret landevej. På vejen står der ord, sætninger og spørgsmål som er nogle man højst sandsynligt vil møde på sin vej gennem livet. Tvivl, lykke, sorger, kriser, kærlighed og forventninger. Når man tager sit første kig på billedet møder man nok undren. Men bag alle de sære ting der er klistret og malet på, er der en tanke. Jeg har moret mig med at putte min egen betydning bag en fisk jeg har limet på, og den fisk vil helt sikkert give nogle helt andre tanker og associationer til en anden person, end den har givet mig.