Marie

FORORD

Jeg har som min eriksminde opgave valgt at modtage daglige udfordringer. Det har altså været udfordringer der skulle flytte mine grænser, og være medvirkende i at skabe enten personlig eller kreativ udvikling. 

De valg vi tager definerer os. Grænserne værner om det vi holder af og sætter pris på. Som mennesker kan vi ikke eksistere uden grænser. Grænser er vores principper og leveregler udadtil. Netop derfor synes jeg det ville være spændende at arbejde med grænser og selv opleve vigtigheden af dem.

Dette har været en måde at lære mig selv bedre at kende. Jeg er blevet kastet ud i ting, som jeg ellers aldrig havde gjort. Enkelte gange har jeg måtte opgive, da mit mål jo har været at flytte mine grænser, altså ikke at overskride dem. 

Jeg har gennem året haft mange forskellige udfordringer, men jeg har udvalgt dem der har haft de største indvirkninger på mig. Jeg har illustreret dem og hvad de har ført mig igennem, ved hjælp af tegneserier. Her kan man se mig der forsøger at klare de givne udfordringer, min reaktion og en forklaring af overvejelserne, klargørelsen, tvivlen og udførelsen. Man kan også se andres reaktion, da de netop også har spillet sådan en stor rolle i mit forløb. Jeg har hele tiden haft folks holdninger i mit baghoved, hvilket nok har været noget af det mest skræmmende.Se mere på


EFTERSKRIFT

I starten brugte jeg meget tid på at planlægge, hvordan jeg kunne lave den “perfekte” Eriksminde Opgave. Jeg kom igennem mange emner, som jeg begyndte på, men efterhånden droppede, og erstattede. Jeg måtte tage et valg og holde fast i det valg, for overhovedet at nå i mål med noget. Så jeg fandt frem til, at jeg gerne ville udvikle mig, og udfordre mine grænser, som eriksminde opgave. Mine udfordringer skulle enten være nogle der kunne rykke mig kreativt eller personligt, og de skulle stilles fra forskellige personer på skolen. Udover de øvrige udfordringer ville jeg gerne udfordre mig selv. Jeg valgte at udfordre mig selv kreativt, ved at bygge en krukke/vase i ler. 

Jeg havde mange overvejelser om hvordan jeg ville fremvise mine udfordringer, men jeg kom frem til at lave en tegneserie, da jeg synes det var den bedste måde for mig, at udtrykke mig på.

Som nogle eksempler på de udfordringer jeg fik stillet, var at jeg en hel dag, skulle række hånden op hver eneste gang, nogen spurgte om noget, denne udfordring udfordrede mine personlige grænser, en anden udfordring jeg fik stillet, var at jeg skulle lære at spille en sang på guitar, og jeg havde en hel dag til at lære den udenad, det udfordrede mig kreativt.

Jeg har haft meget svært ved at komme i mål, og endda også ved at starte. I starten følte jeg et vis pres om min eriksminde opgave. Der var nogle forventninger til at det skulle være noget helt særligt med stor betydning. Derfor lagde jeg også meget tid i at finde på den ‘’perfekte’’ ide. Det fyldte mig med hjælpeløshed og ubeslutsomhed. 

Det gik op for mig at jeg bare skulle gå i gang med noget. Jeg havde nemlig ikke lyst til at bruge mit år på at stresse om eriksminde opgaven, da det altså ikke var det jeg helst ville prioritere.

Min ide var måske ikke helt gennemtænkt; Det viste sig hvert fald at være en større udfordring end jeg havde tænkt. Problematikken lå særligt i hvordan jeg skulle udstille det. Jeg havde nemlig bare udført udfordringer, uden at være sikker på hvordan jeg ville vise dem og pludselig ramte tidspresset. Jeg valgte dog stadig at holde fast i ideen, så jeg faktisk kunne komme i mål med noget.

Jeg er endt med en opgave der giver mening for mig, fordi jeg ved hvad der ligger bag hver enkelt udfordring. Jeg har opfyldt mine mål og jeg har fået en masse minder at tænke tilbage på i forbindelse med eriksminde opgaven.