Silke

Kys sten

Forord

Dette er en fotoserie med fokus på menneskets indvirkning på forladte områder. 

Udover selv at have forsøgt at give et dødt sted nyt liv, har jeg også dokumenteret andres eksempler. Mit eget værk er placeret ude i det mørke Nordhavn. Oceankaj 2150.

Et forladt sted med bjerge af stablede sten. Jeg mærkede med det samme en trang til at udvide stedets potentiale, og begyndte derfor dagen efter at male ydersiden er de mange sten. 

Udover billeder af stenene består min fotoserie også af andre fotografier fra netop det område; Div graffiti, natur og en samling af stenskulpturer. Alle sammen elementer der er med til at give et sådan sted, nyt liv. 

I min opgave ses en tydelig skildring mellem to steder, den består nemlig ikke kun af billeder fra Nordhavn, men også af fotografier fra Danmarks Akvarium, som har stået tomt siden 2012. 2920 Charlottenlund.

Jeg har med disse billeder forsøgt at fremvise den funktion huset får, når mennesket kommer ind over, og får lov at sætte sit eget præg.

Kan forladte steder få nyt liv med hjælp fra kunsten?

Jeg håber min opgave kan være med til at inspirere andre unge til at udforske nye og spændende steder, og give dem mod til at skubbe rammen for tæmmet kunst.Efterskrift

Intet gik som planlagt. Jeg jonglerede med for mange bolde, og tabte dem alle, 2 uger inden aflevering. Det kan åbenbart betale sig at disponere sin tid. 

Problemet var at blive enig med mig selv, jeg have påbegyndt for mange ideer, og det var et problem at færdiggøre dem. Motivationen røg, og “hul i det” attituden tog over. 

Jeg havde givet op på at lave noget jeg ville være tilfreds med. 

Det var skønt da jeg efter to ugers distancering (både til omverdenen) og til eriksminde opgaven, mærkede gejsten igen. Corna dovenskaben var kommet med ny motivation.

Hurtigt begyndte jeg på et nyt projekt, og det føltes rigtigt.

Jeg er blevet glad for det endelige resultat.

Det har været nice og lort. 

Tak for det.