Simon

Jeg har skrevet nogle meget korte digte og lavet en masse musik til. Dem har jeg samlet i et lille album, som man kan læne sig tilbage og opleve på SoundCloud.

Titlen er “Planter og Plastik”. Mit projekt handler om alting og ingenting. Men det handler også bare om at have det sjovt, og at alting ikke skal have betydning, hvilket er en livsfilosofi, som jeg udtrykker gennem ord og musik. Projektet er derfor en metafor for livet og universet, selvom det egentlig ikke har nogen mening eller betydning på overfladen, men sådan tænker jeg også om livet og universet.

Jeg har skrevet mine digte i mine noter på min iPhone og min MacBook. Jeg har indtalt dem på min iPhone og sendt dem til min MacBook. Jeg har lavet musikken i musikprogrammet Ableton Live 11. Jeg bruger samples (stykker fra andet musik eller bare lydklip, som man genbruger til at lave nyt musik/kunst) og indspiller selv trommer og andre lyde ved hjælp af en Launchpad (en lille plade med knapper, hvor man kan indspille digitale/elektroniske instrumenter, trommer, samples og andre lyde ind i ens musikprogram). Jeg har også sat de indtalte digte sammen med musikken i mit musikprogram og så uploadet det hele til SoundCloud.

Mange af mine ord er meget direkte og ærlige, mens meningen med titlerne, musikkens tone og betydning, samt sammenhængen, har lidt mere dybde, som man skal tænke over for at forstå. Mine temaer er historie/forandring,  processen, livsfilosofi, glæde, betydning, selve kunsten, livet og det objektive omkring os, altså universet. Jeg vil bare have at man slapper af, lytter og tænker lige hvad man vil, når man lytter til mit projekt.


Efterskrift

Jeg vidste fra starten, at jeg ville skrive digte og lave musik til. Men i starten ville jeg skrive mere klassiske digte, men jeg vidste bare ikke, hvad de skulle handle om. Jeg søgte længe efter et mål og en betydning, jeg ville skrive om. Til sidste fandt jeg ud af, at det lige præcis var det mit projekt skulle handle om. 

Meget blev skrevet og slettet igen. Meget af mit musik røg også ud i skraldet. Det var først da jeg skrev noget kortere og mere direkte, som jeg også var glad for, at jeg kunne forme mine samples og trommer til ordene, både på de tracks, hvor der er ord på, men også de tracks kun med musik, som kommer før og efter ordene. I starten skulle mit musik kun være hip hop (altså beats), men jeg begyndte så at bruge gamle samples fra jazz, soul, rock, pop, osv. Jeg brugte samples der havde mere rumklang, bare var mere “trippy”, mere elektroniske med mere synth, samples som ikke kom fra vores del af verdenen, samples med fokus på natur, og bare musik der kunne hjælpe mig med at forme en historie, som også er noget livet indebærer. Jeg var ret ligeglad med mixet (altså kvaliteten), dog brugte jeg meget tid på bare at balancere lydniveauer og på at justere effekter (mest rumklang). Jeg slettede også nogle tracks og nogle digte, skrev to nye, og ændrede på det sidste digt, lige inden jeg var færdig. Til sidst stod jeg med et projekt, der gav mening for mig både i forhold til teksten og musikken, som er fyldt med sammenhæng og betydning fra start til slut. 

Da jeg fandt ud af at manglen på betydning skulle være betydningen, som jeg så ville udtrykke gennem musik uden betydning, fandt jeg ligesom ud af, hvor dybt jeg kunne gøre det ved hjælp af titlerne, ordene og sammenhængen. Det var overraskende og gjorde bare projektet større for mig. Jeg blev mere motiveret til virkelig at give det, alt jeg havde. Den bedste motivation for mig kreativt er bare at finde en gnist og bare køre på den. De fleste af de endelige digte blev skrevet på en dag. Jeg gik nogle dage uden at lave noget, men så da jeg begyndte på nogle tracks, så begyndte projektet virkelig at blive stort.

Det har været en kreativ øjenåbner for mig. Jeg er blevet bedre til at udtrykke mig gennem digte og musik. Jeg er blevet bedre til at lave musik, også selvom musikken i mit projekt er meget uprofessionelt og nybegynder-agtigt, så er jeg stadig blevet meget bedre. Jeg synes, jeg har fundet en større kærlighed for digte, musik, udtrykkelse og kunst.