Niels

Som mit eriksminde projekt har jeg valgt at lave et ansigt i træ som senere blev til en kniv.

ansigtet er hugget ud i en stamme af birketræ. stammen er ca en 1 meter 10 centimeter høj og 20 centimeter i diameter. jeg har Brugt meget af min tid med en mejsel i hånden hvor jeg har forsøgt at hugge ud og lave former i stammen. Til små detaljer som fx øjnene har jeg brugt et mindre værktøj som oprindeligt bruges til linoleumstryk. Men passede perfekt ind i det arbejde jeg lavede. jeg har brugt en sav til at kunne får stammen til at stå op hvorefter jeg også ende med at save toppen af.

Jeg har ikke på den måde et tema med min opgave som andre der fx er gået ud fra vikingetiden eller andre spændende temaer. jeg havde bare besluttet mig for at jeg ville lave kunst i træ. 

Jeg har også lavet en kniv som er lavet ud af egetræ med et lille stykke metal indeni. Kniven har jeg lavet ved at bore hul i to små stykker egetræ og det lille stykke metal, der efter har jeg limet dem sammen med epoxy lim som er en lim man blander op. 

Det meste af tiden har jeg brugt ved slibemaskinen hvor jeg har pudset den til og formet den. Når i ser på kniven vil jeg gerne have at i lægger mærke til det stykke metal jeg har placeret midt i den.

Efterskrift

Processen i min eriksminde opgave har været meget lærerig. Jeg har lært om at ting ikke altid udvikler sig på den måde man havde forventet. Jeg startede med at ville lave en træskulptur ud af en birkestamme, som jeg lagde tid og tanker i. Men da jeg kom tilbage til skolen efter hjemsendelsen begynde jeg at miste lysten til at arbejde på mit projekt. Jeg har på en måde aldrig været den mest kreative person og har egentlig bedst kunne med ting men kunne forholde sig til og se en løsning. Desværre kunne jeg ikke det i min træskulptur. og med den tid vi fik til rådighed efter hjemsendelsen var jeg bare helt lost. Jeg besluttede at jeg ville lave små knive, men idet jeg ikke havde lavet det før var det heller ikke helt let. Jeg dummede mig en masse og lavede en masse fejl. Så det endte mig jeg ikke rigtig havde noget projekt.

I min proces har jeg lært at ting ikke helt let hver gang. Og at man nogle gange bare må give slip og se om man kan komme i gang med noget andet. Jeg har lært i man heller ikke er fejlfri og at det kun er sjældent man gør noget i første hug.       

Til gengæld har jeg lært at bruge en masse nye teknikker og værktøjer som jeg håber jeg kan få glæde af i fremtiden.