Mit produkt består af 12 beklædningsgenstande kraftigt inspireret af slut 60’er start 70’er mode. Jeg er meget inspireret af denne periode I tiden, fra ca. 1965 til 1975. 

Denne periodes mode var en blanding af antimode, indisk inspireret mode, psykedeliske mønstre, ruskind, farver, enkelte elementer fra fortidens mode og meget mere. 

Perioden er også præget af den seksuelle frigørelse blandt andet hvilket førte til miniskørtet som jeg selvfølgelig også har inkorporeret samt de korte hotpants. 

Jeg har også arbejdet med garn og hækling som også havde sit peak på dette tidspunkt i tiden sammen med det populære hønsestrik. 

Jeg har også prøvet at inkorporere så mange forskellige teksture som muligt, ligesom de gjorde 50 år tilbage, hvilket også ofte gør et outfit mere spændende at se på. 

Alt hvad jeg har produceret er efter et vintage mønster fra enten 60’er eller 70’erne eller improviseret af mig selv og intet stof er købt fra ny. 

Det vil sige at alt tøj er autentisk og ville sagtens kunne være lavet tilbage i slut 60’erne. 

Jeg har også valgt ikke at følge den ‘populære’ mode som man måske kunne finde i datidens dameblade, men i stedet at blive mere inspireret af den mere alternative mode som rockstjernerne og deres muse’s gik i. 

Efterskrift 

Min originale ide var at lave et sæt tøj for hvert andet årstal fra 1965 til 1975, så altså 5 forskellige outfits der skulle ligne var fra 1965, 1967, 1969, 1971 1973 og 1975. 

Men det viste sig så at vi ikke fik lige så lang tid som planlagt så jeg var nødt til at sætte ambitionsniveauet lidt ned. Jeg nåede dog at lave 4 forskellige sæt tøj, men i stedet for for at følge 4 forskellige årstal endte det med alt sammen at ligne noget fra 1968. 

Jeg begyndte også at prioritere at lave tøj som jeg havde lyst til at eje på det tidspunkt jeg lavede dem, hvilket helt sikkert også hjalp på motivationen. Mange, hvis ikke alle af genstandene jeg har kreeret er også direkte inspireret af et eller flere billeder jeg har set på internettet, hvilket har kastet mig ud i nogle udfordringer. 

For eksempelt har jeg I løbet af den sidste uge lært at arbejde med både læder og filt. Jeg har også lært at tegne nogenlunde pæne 6 kantede stjerner, hvilket jeg ikke havde troet var så svært, især ikke når jeg allerede har brugt så lang tid som jeg har på at lave nogenlunde 5 takkede stjerner. 

En øjenåbner er dog hvor effektiv jeg har været i forhold til hvad jeg havde troet, da jeg fik at vide vi kun ville få en uge til at færdiggøre vores opgave troede jeg ikke jeg ville kunne nå så langt som jeg nu er kommet. 

Denne her opgave har også lært mig selv noget om min kreative energi og hvor udmattet jeg bliver når den er opbrugt. Det vigtigste for mig i denne her proces har helt sikkert været at give mig selv lov til at arbejde hvornår jeg ville. Det er det der er så svært ved den kreative ånd, hvis den ikke var der var den der bare ikke for mit vedkommende og så var man bare nødt til at vente til den kom.