Marie W

“Farveportrættet”

Jeg har modelleret et portræt. Jeg ville have, at det skulle ligne et menneske så meget som muligt, derfor har jeg også gået efter at lave portrættet i størrelsesforholdet 1:1. Jeg valgte, at arbejde i et finkornet ler (lys KM 0,25), og jeg valgte ler, fordi jeg syntes, at det kunne være fedt at prøve, at arbejde i et materiale, jeg ikke har arbejdet så meget med før. Skulpturen er tørret og malet med akrylmaling i et abstrakt udtryk, hvor jeg har lagt en brunlig farve på hele skalden og halsen. Det blotlagte ansigt har jeg derefter malet med en duppe teknik i multicolour. Jeg er meget tilfreds med resultatet.

Efterskrift

Jeg synes, at det har været virkelig fedt, at lave Eriksmindeopgave, fordi vi fik lov til selv at finde ud af hvordan vi ville gribe opgaven an, og hvilket materiale vi ville arbejde med. Det var svært at bestemme sig for, hvad jeg ville lave. Jeg startede ud med, at tænke over hvilket materiale jeg ville arbejde i. Jeg besluttede mig for at arbejde i ler, fordi jeg synes det er fedt at arbejde i. Derudover er keramik et virkelig rart værksted at arbejde i. Jeg ville gerne prøve at modellere en person. Jeg har haft et ret godt billede af hvad jeg ville lave helt fra start. Jeg synes, at det kunne være sejt at kunne forme et ansigt. Derefter tænkte jeg over hvilken person jeg ville lave et portræt af, og om det overhovedet skulle være en bestemt person. Jeg kom frem til at det nok ville være en god ide at have en person at gå ud fra, og så valgte jeg min storebror Morten. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg synes det var oplagt. Så jeg tog hjem og fik taget nogle profilbilleder af ham. Printede dem ud, og hang dem op inde i keramik så jeg kunne måle og se på hans hovedform og udtryk i ansigtet. Jeg startede figuren ud ved at banke en masse mindre klumper ler op om en stolpe, indtil den var stor nok til, at jeg kunne begynde at forme. Det gik ret godt. Og så kom den 2 måneders forlængede coronaferie. Det gik ned ad bakke, og jeg havde ikke rigtig pladsen eller motivationen til at arbejde på lerfiguren.

Vi kom tilbage på efterskolen og lerfiguren var nu blevet forholdsvis tør og lidt svær at arbejde på. Så begyndte jeg at tænke igen. Hvad kan jeg gøre? Jeg valgte, at jeg ikke ville gå efter at figuren skulle ligne min bror mere. Opgaven ville simpelthen blive for omfattende hvis figuren stadig skulle ligne min bror. Jeg gav ham et nyt udtryk i ansigtet. Nu havde mit portræt fået en maske jeg malede i nogle forskellige akrylfarver.
Og så fik jeg resultatet af mit farveportræt.