Maja ES

Du kigger lige nu på min eriksminde opgave og mit helt eget håndværk. 

Jeg har brugt min eriksminde-opgave på at lavet en kjole hvor materialet kun består af bukselommer. Bukselommerne stammer de fleste fra min vejleder Line Svangaard.

Hendes far, søster, hende selv og flere i hendes familie havde givet hende, i løbet af flere år, deres gamle bukser. Hun har samlet og har selv lavet et flot tæppe ud af dem. 

Og bukse resterne fik jeg så af hende, Fedt! -tænkte jeg. Med det samme fik vi idé om at bruge bukselommerne. Og videre tog jeg selv idéen til min kjole. 

Jeg har også brugt min eriksminde-opgave på at dykke ned i et håndværk jeg ikke har haft særligt meget viden- og erfaringer i. Men jeg har i den grad lært. Og med den her kjole har jeg fået skabt mig et helt nyt syn på genbrug og lavet noget gammelt om til mit helt eget. 

Det en kjole der er fyldt med minder og erindringer fra hver lomme. Historier der fortsat dukker op fra de mennesker som har doneret, når de lige ser deres gamle lomme side på mig. Alt i alt en vildt fed kjole jeg er enormt taknemmelig for har kunne lade sig gøre.

EFTERSKRIFT

Min Eriksminde-opgave har været en enormt sjov, kreativ og fængende proces. Men i den grad også en svær. 

Jeg startede faktisk ud med at have en helt anden idé. Men da jeg fik min endelige idé, med bukselommerne, var jeg slet ikke i tvivl om, at det var det jeg skulle arbejde med!

Det har været svært at samle den og skaffe de sidste lommer, men da jeg fik spredt budskabet om min kjole, ville elever og flere lærer i den grad gerne donere. Hvilket jeg synes var mega fedt! For det var med til at give kjolen mere historie og størrer bebydning. Og nu hvor jeg står og kigger på mit færdige produkt, er jeg virkelig stolt over, at det lykkedes. 

Da jeg kom i gang med kjolen startede den som en top. Jeg synes den var vildt fed og den fik mig til at tvivle på idéen om kjolen. En ny idé om en top og nederdel flakkede meget ind og ud af mit hovede. Men jeg endte med kjolen hvilket jeg er glad for, men dog vil idéen om en top og nederdel fortsat helt klar blive i mit hoved, og sikkert også på et tidspunkt komme til live. 

Min arbejdsproces var meget svingende i starten og jeg havde svært ved at finde fordybelsen. Jeg tror det skyldes, at jeg var meget nysgerrig på, at se hvad andre havde gang i og om mit var nok. Jeg kom i gang, men blev jo så afbrudt af vi skulle sendes hjem på ferie, som senere blev forlænget til en corona-lockdown. Det tog alt energi og interesse i processen. Men da vi kom tilbage og fik en hel uge til at arbejde med kun EE-opgaven, kom fordybelsen i den grad tilbage. Jeg stod klar med ny energi, ny idé (bukselommerne) og var fuld klar. 

Hele ugen brugte jeg alt min tid og opgaven fangede mig vildt meget. Og jeg er så glad for hvad der kom ud på den anden side.  

Det har været så fedt at få den mulighed. Det er ikke ofte man får tid og lov til at fordybe sig i et emne, som det her har været mulig. 

TAK