1 sekund er lang tid, 2 minutter er kort tid

Jeg har i min Eriksminde-opgave lavet en video. Den er præcis 2 minutter lang.

I videoen ser man forskellige scener, lokationer og personer. Alle klippene er fra perioden september 2020 til november 2020.

Jeg har inddelt hvert klip til 1 sekund. Det giver en lidt rodet og hurtig effekt, men hjælper også med at give videoen en puls og struktur. 

Alt går så hurtigt, at man ikke 100% kan nå at opfatte alt hvad der sker i klippet. Men alligevel kan man nå at opfatte overraskende meget. Det var også noget af det der fascinerede mig, og gav mig lyst til at arbejde mere med det.

Man når hurtigt at vænne sig til, at alt tager 1 sekund. Derfor er der i videoen 4 forskellige slags tegninger lagt ind til at fucke lidt med den behagelige puls af 1 sekund.

Det vender op og ned på situationen, og man vil måske kunne få brug for at se den flere gange for at se alt hvad man vil.

Der er ingen lyd da det ville kunne gøre at videoen vil blive opfattet anderledes, alt efter hvad man vælger. 

Derfor lader jeg bare takten på det ene sekund, og forvirringen af tegninger lade lave lyden.

Videoen har ikke en handling, det skal blot få tankerne i gang og give en oplevelse.

Alle klippene er filmet på mit Sony Handycam HDR-CX240, og jeg har redigeret i Imovie


Efterskrift

Jeg startede egentlig ud med at tænke, at jeg gerne ville udfordre mig selv lidt. Video har jeg arbejdet lidt med tidligere i folkeskolen, så derfor kunne jeg godt finde ud af det. 

Da jeg skulle vælge hvad jeg gerne ville fordybe mig i, kom jeg til at tænke på at jeg havde filmet de klip man ser i videoen det sidste halvår af 2020. 

Min første idé var at klippe de forskellige klip sammen, men hvor videoen var lidt langsommere og den skulle være mere flot. Jeg kørte lidt død i opgaven under lockdown, og fortrød meget af hvad jeg havde lavet. Det blev bedre da vi kom tilbage, fordi jeg fik lidt et nyt syn på hvad jeg kunne gøre.

Jeg valgte at gøre alle klip 1 sekund, da det ville give mere struktur. 

Jeg tænkte også over hvilken slags musik der skulle være over videoen, og om der overhovedet skulle være musik. Jeg kom frem til at der ikke skulle være det, siden klippene tager 1 sekund, og derefter skifter til en meget anderledes scene, ville det skabe en slags takt/puls.

Da alt det var gjort og bestemt, følte jeg stadig det manglede noget. Jeg følte også selv, jeg ikke havde brugt mine kreative evner nok, da jeg elsker at tegne og det eneste jeg indtil videre havde brugt var videoklip. Jeg begyndte at brainstorme over, hvad man kunne gøre. 

Den næste idé var at tegne scener fra videoen, og hænge tegningerne omkring den skærm videoen ville blive vist fra. Men jeg ville hellere have tegningerne i videoen, så alt var videoen i sig selv.

Den anden idé var at tegne rammer så det blev mere grafisk/animations agtigt. Men jeg ville hellere have, at tegningerne skulle være mere selvstændige i videoen.

Jeg begyndte at kigge efter idéer, og blev lidt vild med tegninger lavet af børn. Jeg begyndte at skitsere, og kom frem til de 4 tegninger der er vedhæftet ved de 9 billeder. Det er ansigter der er farvet i deres egen farve og måde. De har intet at gøre med videoen i sig selv, men det er også det, jeg tror, gør den mere levende. 

Det gjorde så også, at jeg skulle lære at klippe billeder ud i photoshop

Så alt i alt føler jeg, at jeg både har udfordret mig selv lidt, men ikke noget hvor jeg skulle lære helt fra bunden. Det har selvfølgelig været svært, og kørt meget op og ned. Men jeg er blevet tilfreds med det jeg har lavet.