Laura

Nature

Jeg har lavet en smykkekollektion. Kollektion er lavet i materialet sølv.

 Jeg tog udgangspunkt i blade fra naturen. Og derefter valgte jeg at forholde mig til et bestemt blad. Et ahornblad. Jeg valgte at lave smykker, som skulle ligne et  ahornblad, fordi det var lidt mere spændende og mere udfordrende at lave. Den form og struktur var bare det mere interessant, end for eksempel et bøgeblad. 

Jeg holder meget af naturen, og de flotte farver der kommer i spil. Især om efteråret hvor bladene virkelig for fantastiske farver.

 Det var nemlig efterår den dag, hvor jeg skulle til finde på mit design til mine smykker. Jeg havde besluttet mig for at det skulle være sølvsmykker, men jeg havde ikke valgt et tema/design. Men så slog det mig, at det var det her ahornblad jeg ville lave.

Jeg har efterfølgende tilføjet to smykker, med et design af et træ. Og et sæt ørestikker som er et lille blad.

Smykkekollektionen består at to ringe, to halskæder, to sæt øreringe og en armring.

Jeg har brugt værktøj, som man bruger og er egnet til sølv. 

Jeg havde faget sølv i første periode, og synes det var anderledes, og sjovt at arbejde med.  Da jeg skulle vælge, hvad jeg vil lave til eriksminde opgave, var det ordet sølv der først der kom frem i mit hovede, og jeg besluttede mig for at lave en smykkekollektion.    

Kollektionen hedder Nature, fordi smykkerne er designet efter blade og træer. 

Efterskrift

Det har været en sjov, og spændende proces at arbejde med sølv, men det har også været svært, og man har skulle have massere af tålmodighed, da det er små ting man arbejder med. 

Processen har nogenlunde været som jeg havde forventet og jeg er godt tilfreds med det jeg er endt ud med.

jeg var nødt til at skære noget af opgaven af undervejs da jeg ikke følte at der var nok tid. Jeg vil gerne have lavet et smykkestativ som skulle bære mine færdige smykker, men den ide fjernede jeg, og fokuserede kun på at lave smykkerne færdig.

Corona gjorde at min opgave blev sat på pause, for jeg havde ikke mulighed for at arbejde på det derhjemme. Og det gjorde at jeg var lidt nervøs for, om jeg kunne nå at lave det hele færdigt, for da vi kom tilbage havde vi kun en uge til at lave Eriksminde opgaven helt færdig. Jeg havde en fornemmelse af at jeg faktisk havde god tid, men samtidigt også at jeg var presset på tid. På det tidspunkt af min proces, var jeg nået til at skulle lodde en del sammen. Jeg synes det var ret skræmmende at skulle lodde da man står med åben ild, og skal varme det her sølv op for at få sølvet  sat sammen. Man skulle virkelig  være vågen, og holde øje med det man lavede, og man var også nødt til at lodde flere gange før det lykkedes.

Til sidst kom smykkerne i tromlen, som gjorde dem skinnende og smukke.

Jeg har fået en bedre forståelse, for det med at arbejde med sølv, og nu ved jeg ligesom hvad det kræver, og hvor meget tålmodighed man skal have. For det er et mega svært materiale at arbejde med, men det er også mega sjovt.