Udfoldelse

Min opgave er en pottemageropgave, og består af 5 elementer. Jeg har drejet alle fem elementer i stentøjsleret SM, hvorefter de er forglødet ved 1000 grader, og til sidst har jeg glaseret dem med stentøjsglasurerne Himmelblå og Hvid blank. Min glasurteknik har været at dyppe alle elementer, så de to glasurer mødes i et diagonalt snit. Alle elementer måler 10 – 15 centimeter i højden med en diameter på cirka 6 centimeter.

Mine ideer til udtrykket har været inspireret af starten på efterskole, hvor man starter lidt lukket inde med en form for facade, hvorefter man falder til, med sin personlighed og lukker op for sig selv. det kan ses i elementerne der en efter en åbner længere op.

Efterskrift
I min proces startede jeg ud med at lave et skema, så jeg vidste hvad skulle lave og hvornår. Efter det begyndte jeg på elementerne i min opgave. Planen fra starten var at lave 10 elementer, men jeg fandt hurtigt ud af at det ikke var muligt at nå, derfor har jeg lavet 5. I processen lærte jeg at lave en god plan, og udføre den til tiden selvstændigt. Jeg har lært min måde at arbejde på, så jeg i fremtiden ved hvordan jeg skal tackle en opgave på den bedst mulige måde. Jeg havde også udfordringer, i alt har jeg drejet 7 elementer, dog har 2 af dem ikke levet op til mine kriterier.

jeg er overordnet blevet tilfreds med min opgave, dog ville jeg gerne have et mere lækkert finish på nogle af elementerne. Jeg syntes også at Eriksmindeopgaven er en spændende og lærerig opgave hvor man kan lære om sig selv, mens man stadig bliver udfordret, det er lige sådan den har været for mig. Jeg har stiftet bekendtskab med keramik før jeg begyndte på opgaven, derfor har jeg ikke lært nye metoder, redskaber og materialer at kende.