Lærke ML

Mit produkt består af 9 stykker tøj jeg har syet fra bunden udelukkende af skjorter. 

I min kollektion går puf-ærmer og bobler meget igen. Jeg er også gået efter et meget hjemmelavet og redesignede look.

  1. Det første jeg syede var en lang nederdel med plisseringer øverst. Det var en teknik jeg aldrig havde prøvet før, men var interesseret i at prøvet.  
  1. Lige efter det syede jeg en meget enkel skræddersyet top med skjortekraver som stropperne. De to ting første items er lavet af dele fra de samme skjorter så de passe sammen og udgør mit første outfit. 
  1. Så har jeg lavet et par bukser. Bukserne er lavet af stof fra kun to skjorter. Bukserne er laver så de kan knappes op i siden.
  1. Dernæst lavede jeg en skjorte med en masse “bobler” på ærmerne. Boblerne er laver ved at jeg har syet et elastikbånd ind på indersiden af skjorteærmet. 
  1. Den 5. ting jeg har lavet er en cropped skjorte med kæmpestore puf-ærmer. Til at starte med, var den mening at jeg ville lave en kjole, men jeg kunne godt lide den som en top. 
  1. Efter det lavede jeg en nederdel hvor jeg brugte stof fra 4 forskellige ærmer. For at lave nederdelen bredere i bunden uden at gøre den bredere i toppen syede jeg trekanter ind i bunden.
  1. Herefter syede jeg benvarmere/ben-pynt. De er mere til  pynt end for varme. De var inspireret af et billed jeg så på pinterest. 
  1. Den 8. ting jeg syede var en top med ekstremt lange ærmer lavet af manchetterne fra alle de skjorter jeg har indsamlet. Det er nok mit yndlings item. 
  1. Den sidste ting jeg har lavet er en trøje med lange lilla puf-ærmer. 

I min opgave har jeg kun haft den begrænsning at jeg kun har måtte bruge stof fra skjorter. Udover det måtte jeg alt.

Jeg har brugt teknikker jeg kendte i forvejen og jeg har lært nye ved at se youtube videoer.

Jeg har fået mine skjorter fra familiemedlemmer og fra andre elever og lærer på skolen.

Jeg var også nede i en genbrug og fortælle om mit projekt. Der var jeg så heldig at få rabat på deres skjorter.

Efterskrift

Vi begynder at arbejde med vore projekt i november.

Til at starte med ville jeg gerne have at mit projekt kunne hjælpe andre, kunne bruges at mange eller have en dybere mening. Jeg tænkte på at lave sy-guides som kunne bruges af nybegyndere. 

Jeg havde også en ide om at jeg ville lave et projekt der skulle sætte fokus på klimaforandringer og hvor meget tøj forurener. 

Men så gik det  op for mig at et godt projekt ikke behøver at have en dybere mening. 

Det var ud fra ideen om at lave et projekt med fokus på klimaforandringerne at jeg tænkte på at udvælge mig ét materiale og sy alt mit tøj ud af det.

Jeg tænkte på at vælge gardiner, sengetøj, denim og skjorter. 

jeg valgte skjorter fordi jeg tænkte det var et materiale der var nemt at skaffe og fordi jeg vidste man kunne lave flotte ting af dem.

Jeg har før i tiden gået til noget der hed tekstil og design. Der havde vi engang en opgave hvor vi skulle lave tøj af skjorter, så jeg havde prøvet det før jeg begynde på mit projekt. Dengang synes jeg at det var meget interessant og spændende.

Min process har faktisk været meget ligeud og dejlig at være i. Jeg har ikke haft kreativ blokade på noget tidspunkt, men det tror jeg også er fordi jeg har lavet en opgave med en ramme der var fed og nem at arbejde indenfor. 

Jeg har haft mulighed for at udføre alle de ideer jeg har haft, og begrænsningen med at jeg kun har måtte bruge skjorter har kun givet mig flere kreative ideer.