Kirstine

Erindringskrukker

Min Eriksmindeopgave består af tre krukker med erindringsmotiver som dekoration. Jeg har modelleret krukkerne i stentøjsleret 1154.

Krukkerne udtrykker kærlighed og minder. Kærlighed mellem mine familiemedlemmer, og minder om nogle af de vigtige personer i mit liv. Jeg elsker dem alle meget højt, og jeg synes derfor det er hyggeligt, at have genskabt minder om dem på denne måde.

Titel og mål:

“Familietur til stranden”: 18 cm høj og 21 cm bred.

På krukken “Familietur til stranden” kan man se min oldemor med hendes to yngste børn, moster Lili og Søren Peter. Det er min oldefar, der tager billedet. Man kan se, at familien hygger sig og har en dejlig tur på stranden. Det er nok ved vesterhavet for bilen er kørt helt ned på stranden. Min oldefar har altid været meget stolt af sin familie og sin bil. Jeg kan se på deres alder på billedet at det er omkring 1975. 

“Oldemor og mig”:  28 cm høj og bred 

På krukken “Oldemor og mig” sidder min Oldemor med mig i armene. Jeg elsker dette billede, for man kan tydeligt se og mærke igennem billedet hendes store kærlighed til mig, som værende hele hendes liv og som selvfølgelig var gengældt.

“Seje mormor og morfar”: 40 cm høj og 20 cm bred.

På krukken “Seje mormor og morfar” er et billedet af dem på deres bryllupsdag i 1972. De var virkelig seje og moderne i 70’erne, og jeg kan se hvor lykkelige de var. 

I min familie har der altid været et stærkt bånd, samhørighed og kærlighed. Sammen med min familie kan man altid være sig selv, og man føler sig elsket uanset hvad. Min oldemor og oldefar har altid været meget kærlige og åbne. Hos dem følte man sig altid hjemme. De har  været kernen og samlet hele familien.

Efterskrift

Jeg startede ud med at vide med sikkerhed, at jeg gerne ville modellere krukker i keramik. Det, synes jeg, er fedt. Men jeg ville også meget gerne arbejde med mine gamle fotos og minder. Jeg elsker mine gamle fotos. De er noget helt særligt. Så dem ville jeg på en måde smelte sammen med det keramiske udtryk. Hvordan jeg skulle forbinde dem, var jeg i tvivl om. Men jeg vidste, at jeg ville have krukkerne til at udtrykke den dejlige følelse, jeg får af at kigge på fotografierne. Jeg overvejede at forme dem efter følelsen, men jeg endte med at modellere tre runde organiske krukker i forskellige højder, og så skraverede jeg fotografierne ind i krukkerne, for sådan synes jeg de blev mest levende. Fotografierne er genoplivet via den levende krukke og den runde bevægelse. 

Mit udgangspunkt var, at jeg minimum ville formgive tre krukker, og på grund af corona blev det også til tre. Hvis jeg havde mere tid ville jeg gerne have lavet flere, for jeg havde mange fotografierne jeg gerne ville genskabe. Det var de tre fotografier, der betyder mest for mig som jeg derfor har valgt. 

Mit resultat er tre erindringskrukker jeg er meget glade for og tilfredse med.