Josefine

Min Eriksminde-Opgave hedder “Fløjen 34”.

Jeg har altid været meget fascineret af “miniature ting”, og helt fra barn har jeg elsket at lege med dukkehuse og indrette de små rum. Jeg har i min Eriksminde opgave valgt at lave en miniature model af Signes og mit værelse, her på Eriksminde Efterskole.

Det er lavet i målestoksforholdet 1:10 og måler 50 cm i længde, 30 cm. i bredden og 26 cm. i højden. Jeg har bygget hele værelset samt møbler i egetræ. Håndvasken og de små krukker er lavet af KM-ler. Billederne på væggene er de helt originale billeder, der hænger på vores værelse.

Det var vigtigt for mig at få den samme følelse og stemning med over på miniature-værelset. Det har jeg gjort ved at opstille møblerne, plakaterne og de små nipsgenstande på samme måde, som de står på vores værelse.

Tanken bag min opgave var, at lave et “levende minde”, som jeg altid kan kigge tilbage på.

Husk at klikke “Fullscreen” på Issue


Efterskrift

Helt fra starten havde jeg en klar ide om, at jeg ville lave mit værelse her på Eriksminde.

Jeg startede med at måle hele værelset op for at finde de rigtige mål, så jeg kunne lave det i størrelsesforhold 1:10. Derefter fik jeg skåret træplader ud til gulvet og væggene. Jeg lavede gulvet af et gråt håndklæde, som ligner det gulvtæppe vi har på værelset.

Væggene består af 2 længder og 3 bredder. Jeg brugte enormt meget tid på væggene og murene. Tapetet på de indre vægge skulle ligne savsmuldstapet. Jeg samlede en bunke savsmuld og dryssede det på de våde, malede, hvide vægge.

Ydermurene var nok det i hele min proces, jeg brugt allermest tid på. Tanken var først, at jeg skulle købe noget færdiglavet murstenstapet, egnet til dukkehuse, men jeg følte overskuddet til at lave det selv. Murstenene er lavet af malet papir. Det var en meget kedelig og langsom proces, og jeg følte ikke rigtigt, jeg kom nogle vegne. Jeg havde heldigvis taget det med hjem, da vi var hjemsendt, så jeg kunne arbejde på det derhjemme.

Da vi kom tilbage på Eriks’, kunne jeg godt se, at jeg var en del bagud, og det gjorde mig virkelig stresset. Jeg arbejdede hårdt på at få murstene færdige, så jeg kunne begynde at skære ud til døre og vinduer. Vinduerne skulle være uden glas, så man kan kigge ind på værelset. Jeg har også valgt at lade være med at lave tag, fordi jeg synes, det giver et bedre syn over hele værelset.

Da alle delene var færdige, kunne jeg gå i gang med at samle værelset. Det var lidt svært, fordi jeg først lige skulle lære at bruge en boremaskine. Men det lykkedes, og jeg fik det hele samlet til et værelse, og det var en stor lettelse for mig. Jeg var tilfreds, og glad for jeg kunne begynde på det sjove, nemlig at skabe livet på værelset.

Møblerne blev samlet, bygget og malet, og limpistolen var en mægtig hjælp for mig. Jeg fik klippet plakaterne ud og hængt dem op, og dyner, puder og gardiner blev syet. Møblerne blev sat på deres plads og nipsgenstande og planter blev limet fast. Mange af nipsgenstandene er nogle jeg har fra et dukkehus, som jeg legede med, da jeg var lille. Det har været rigtig hyggeligt at indrette værelset, og det er dejligt, at noget af mit gamle legetøj har fået nyt liv.

Det er en mega fed følelse endelig at være færdig med mit “levende minde” af Fløjen 34, og det været en udfordrende, men spændende proces.