Ida WT

En eriksminde opgave, er en obligatorisk opgave man skal lave hvis man vælger et efterskoleophold på Eriksminde Efterskole.

En Eriksminde opgave er grundlæggende en valgfri opgave. I opgaven, skal man iværksætte en tanke, et projekt. Denne opgave giver frit slag til at gøre hvad man kan lide, eller gøre noget man ikke er vant til og på den måde kan man udfordre sig selv kreativt.

I min Eriksminde opgave valgte jeg at gå lidt mere sikkert og lave noget jeg elsker, og noget der giver mig overskud, da jeg har været i en svær periode i mit liv.

Jeg valgte derfor at strikke da det er noget jeg føler mig sikker i, og noget der er lige til at gå til for mig, så jeg kunne få en god oplevelse og en stor succes.

Jeg vidste jeg ville strikke en sweater for det har jeg aldrig prøvet men har strikket meget andet og er godt til at læse en opskrift.

Efterskrift

Eriksminde opgaven var hård at komme i gang med, men da jeg havde valgt noget jeg elsker at gøre gjorde jeg det til en afslappende proces, jeg lærte hurtigt at gøre opgaven til en ting jeg nød at lave i stedet for at gøre til en træls ting der bare skulle overstås.

Jeg havde længe gået og gerne ville strikke en sweater, men havde aldrig taget mig sammen til det, derfor vendte jeg Eriksminde opgaven til min fordel og valgte at gå i gang med den sweater jeg længe gerne har ville lave. Jeg besluttede mig hurtigt for at det skulle være en blå sweater i perlestrik. Den kom jeg hurtigt i mål med, da der stadig var lang tid til at opgaven skulle være færdig gik jeg i gang med en vest af noget restegarn jeg havde fået at min mormor, den blev jeg færdig med på 5 dage, den blev dsv lidt lille. Da det også gik hurtigt lavede jeg en vest mere igen af rester jeg selv havde, denne gang lavede jeg den lidt større. Derefter fandt jeg ud af jeg stadig havde god tid og godt kunne nå et lille projekt. Jeg valgte derfor at strikke et par sokker til mig selv. Jeg har strikket mange par sokker gennem tiden, men aldrig et par til mig selv.

Alt i alt var det meget lærerig proces, ved at jeg har forsøgt at gøre hele processen til en rar ting, og selvom det har været et stort arbejde og der har været en del gange hvor jeg har været nødt til at pille op har jeg taget det med oprejst pande og hyggede mig med det. Jeg er meget tilfreds med min sweater, og mine sokker, vestene kunne havde været bedre men jeg er meget glad for at jeg har et færdigt produkt, da det var været en svær tid for mig.