Helena

Da Eriksminde-opgaven blev introduceret, var der ingen tvivl om hvad mit projekt skulle være. Jeg ville bygge et vikingeskib. Selvfølgelig ikke et stort vaskeægte vikingeskib, det ville alligevel være en smule for ambitiøst. Jeg ville bygge en (relativ stor) model af et vikingeskib bygget af træ. 

Jeg har længe været fascineret af vikingetiden, og jeg synes især at arkitekturen fra vikingetiden er fængslende. Derfor ville jeg nødig gå glip af muligheden for at basere min Eriksminde-opgave på noget vikinge-relateret. Min foretrukne måde at arbejde på er med mine hænder, så hvis jeg skulle fremstille et fysisk produkt, var et vikingeskib den perfekte idé.

Min interesse for vikingetiden er til dels også tak til HBO-serien Vikings, som har inspireret min opgave.

Jeg har fra starten været klar over, at dette projekt er en lang proces og en stor udfordring. Isæt taget i betragtning af, at jeg ikke før har arbejdet synderligt meget med træ.

Før jeg kunne begynde på selve det praktiske arbejde, var det nødvendigt for mig at vide noget om hvordan et vikingeskib fungerer, og hvordan det er sat sammen. 

Som det første var det et must for mig at få en bedre viden om de forskellige dele af et vikingeskib, og hvordan de dele skulle sættes sammen for at danne et færdigt produkt. 

De dele skibet består af er som følger: en køl(som er bjælken langs midten af skibets bund), spanter(som danner formen på skibet) og så er der en mast med et sejl med et logo som forestiller en drage.

Jeg ønsker, at det færdige produkt skal stå som pynt hjemme i mit hus, hvor min familie kan se det.

Efterskrift

Når jeg kigger tilbage på den proces jeg har været igennem, kommer jeg til at tænke på flere ting. 

For det første, at det har været svært at gå i gang med selve skibet. Jeg har haft svært ved at motivere mig selv til at starte, men når jeg først gik i gang med at arbejde på skibet har det egentlig gået rigtig fint og jeg har fået hjælp og god støtte fra min familie.

Jeg synes dog, at det har været udfordrende at arbejde på skolen, da jeg er vant til den ro jeg oplever derhjemme. Der har været en del larm og tumult på skolen, som er kommet i vejen for, at jeg kunne koncentrere mig om mit projekt

Jeg havde også en plan om at filme processen, men droppede det da jeg som sagt synes, at der har været for meget larmende uro til, at jeg havde overskud til også at filme det jeg lavede. 

For at sige det ligeud har jeg ikke haft nok tid. Jeg er ikke blevet færdig med skibet, men jeg vil stadig sige at jeg er tilfreds og stolt over det produkt jeg står med i dag.

For mig er lockdown ikke kommet i vejen for mit produkt eller min proces. Jeg har arbejdet godt derhjemme, og jeg har haft mulighed for at give projektet min fulde opmærksomhed.

Jeg har været meget heldig i forhold til de materialer og værktøjer jeg skulle bruge til mit skib, da min far havde alt jeg skulle bruge derhjemme.

Generelt synes jeg at processen har været god, og jeg vil også sige at jeg har lært en del. Både om mine kompetencer, fx. at jeg arbejder bedst alene og i stilhed, og så har jeg lært en helt masse praktisk som jeg kan bruge, hvis jeg nogensinde får lyst til at bygge endnu et vikingeskib i fremtiden.

Alt i alt har jeg været igennem en lærerig proces som har ført til, at jeg nu står med et produkt som jeg er utrolig stolt af. 

PS. tak til Caya for hjælpen med det sidste stykke arbejde.