Gustav S

Jeg har lavet et eriksminde projekt, som er en obligatorisk opgave når du går på eriksminde efterskole. Det er en kreativ opgave, hvor du selv vælge hvad du vil lave.

Til mit eriksminde projekt har jeg lavet forskellige udhugninger, og udskæringer i en birke træstub. Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde i træ, jeg holder derfor meget af træarbejde, og især det traditionelle håndværk. 

Da jeg godt kan lide at arbejde i træ, var det meget lige til at det skulle være et projekt i træ og ikke et andet håndværk.

Efterskrift

I starten havde jeg lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg ville med træstubben. Jeg begyndte med at lave et hul igennem træstubben med stemmejern, huljern osv. Da jeg var færdig med hullet havde jeg ikke lyst til at det skulle være fint og pænt, men i stedet mere rustikt, derfor brændte jeg hullet, så det fik et mere råt udseende.

Jeg havde af en god ven fået en tegning, af et ansigt, som jeg huggede ind i træet. Det synes jeg både så godt ud, men jeg kunne også godt lide at lave det. Så jeg printede et andet ansigt, hvor jeg kun skar stregerne ud, og derefter brændte jeg det, så udskæringerne blev mere tydelige. 

Jeg begyndte også på et ansigt mere men det gik lidt i vasken, efter jeg fandt ud af, at det var et lidt større projekt.

Langs siden af træstubben har jeg lavet et mønster (keltiske knuder), som jeg synes endte godt. 

Jeg har brændt to øjne ind i barken, som jeg synes ser helt vildt godt ud. Meget af barken har jeg også valgt at beholde på, da jeg synes det passer bedre ind.

De to knaster har jeg udhulet så man kan se de indvendige åre.

Alt i alt er jeg meget tilfreds med min Eriksminde opgave.