“Potteskjuleren”

Min eriksmindeopgave er en skulpturel opgave i keramik. Jeg har formgivet en cylinder med diameteren 38 centimeter og højden på 25 centimeter. Da cylinderen var færdig og stabil begyndte jeg det omfattende modelleringsarbejde, hvor jeg på hele ydersiden modellerede…. Den skulpturelle krukke er modelleret i det grove stentøjsler 1154, efterbehandlet med hvid lerfarve, forglødet ved 1000, glaseret med stentøjsglasurer og igen brændt ved 1260.

Den teknik jeg har brugt kaldes pølseteknikken, først starter man med at udrulle en plade med en tykkelse på 2 cm, og skærer den af i den form krukken skal have, i mit tilfælde var det nemt, da den skulle være rund. Så ruller man pølser af en godstykkelse på cirka 2 cm, som nu sættes på pladen med en fast rytme, hvor man giver et lille klem ind og ned, så lerpølserne sætter sig i den form man har bestemt. Når der er cirka 3 pølser i lag glattes disse ned mod bunden, så siden bliver sammenhængende og stabil. 

For at opnå det ønskede udtryk, har jeg været nødt til at fremstille og brænde farveprøver. Det er spændende og uforudsigeligt at glasere keramik, man kan aldirg helt være sikker på det endelige resultat

Efterskrift

Da jeg startede min eriksminde opgave ville jeg gerne lave en masse potter der hang sammen så de blev til en. Så da vi begynde på opgaven begynde jeg at lave den første og den største af krukkerne. Jeg var lige ved at være færdig med den inden vi gik på juleferie. Men da vi skulle have være tilbage fra ferie blev alle sat i karantæne 3 måneder mere. Under den tid kunne jeg ikke arbejde videre med min opgave, og derfor havde jeg ikke så meget tid til at gøre opgaven færdig.

Derfor besluttede jeg mig ikke at stresse over noget jeg ikke havde, men arbejdede bare videre på hvad jeg allerede havde lavet. Og da vi så kom tilbage og jeg så på potten, så jeg at der var komme skimmelsvamp på bunden af potten pga. træpladen den stod på. Derfra fik jeg så ideen om at lave forskellige svampe på potten.

Jeg havde ikke nogle bestemte tanker hvad jeg ville lave som eriksminde opgaven, men et par uger før havde jeg tegnet noget lignende til den første krukke jeg ville lave. Derfor besluttede jeg mig at arbejde i kermik for at prøve noget nyt. Så min potte er den første jeg nogensinde har prøvet at lave. Jeg kunne godt lide at arbejde på denne måde uden at vide hvad det kom til at ligne til sidst.