Frieda

Mit værk forestiller en nøgen kvinde, med et håndklæde på hovedet, som sidder i et badeværelse. Den ternede baggrund skal forestille fliser på væggen, som der er i mange badeværelser. For, at skabe disse har jeg brugt tape, som gjorde, at ternerne kunne blive så ens som de er. Nogle steder er fliserne ikke i den helt præcise form, men det synes jeg, bringer lidt variation i baggrunden, som jeg godt kan lide. Inspirationen til den måde, at male kvinden på, det vil sige stilen jeg brugte hos skyggerne, som jo er en smule abstrakt, fandt jeg på nettet. Dette værk er det første, som jeg har malet i denne stil, så der var nogen vanskeligheder undervejs, men til sidst blev det alligevel godt. Jeg kunne godt tænke mig, at male flere malerier i samme stil. Jeg har malet på et lærred og har brugt akrylfarve, som jeg har prøvet før mange gange og derfor er meget vant til at bruge. 

Jeg har valgt, at male dette billede, fordi jeg godt kan lide, at male, specielt nøgne kvinder og fordi jeg gerne ville lave noget der er estisk flot, som jeg også gerne kan bruge senere ved at hænge det i mit værelse.

Efterskrift  

Da vi startede med Eriksminde Opgaven, havde jeg egentlig en helt anden plan for hvad jeg ville lave. Jeg ville gerne lave en film, men det har jeg aldrig prøvet før. Med tiden fandt jeg så ud af, at jeg egentlig overhovedet ikke havde det sjovt med arbejdsprocessen og, at jeg egentlig hellere vil lave noget, som jeg godt kan lide, at arbejde på. Da vi blev sendt hjem fra efterskolen, på grund af corona startede jeg så på at male dette maleri. Fordi jeg havde det så sjovt med det og det var noget jeg godt kunne lide, besluttede jeg mig så for, at det skulle være min eriksminde opgave.

Imens nedlukningen malede jeg på maleriet, hver gang jeg havde lyst til det. Det var ikke sådan, at jeg havde en fast tidsplan på hvornår jeg skulle sidde og male på det. 

Jeg startede med, at lave fliserne, som er baggrunden på mit maleri. Jeg brugte meget tid på, at tegne kvinden for med blyant, og ændrede meget på det hele tiden, fordi jeg bare ville, at det bliver perfekt. I vores eriksmindeprojekt-uge malede jeg hende så med farve. Det var en udfordring for mig, at sætte skyggerne de rigtige steder, for det havde jeg ikke prøvet før. Til sidst kom jeg så lidt i tidspres, men jeg syntes, at det alligevel lykkes for mig, at lave et flot værk.