Estrid

Kredsløb

Jeg har lavet en smykkekollektion, hvor jeg har brugt materialet sølv. Det har jeg gjort, fordi jeg havde det i starten af året, og jeg blev totalt bidt af det. Da vi kom til at vælge materiale til opgaven, så var det oplagt at arbejde med sølv.

Jeg har fået min inspiration til mine smykker fra runde former hovedsageligt cirkler, kugler og halvkugler. Jeg har valgt at bruge cirkler som min kilde til inspiration, fordi jeg godt kan lide det simple udtryk en cirkel giver i et smykke.
Der er rigtig mange muligheder, og jeg syntes, det kunne være pænt med en kollektion med temaet cirkler. 

Jeg har lagt meget vægt på det æstetiske og simple udtryk i mine smykker, og har derfor ikke haft så mange tanker bag, ud over at de skulle være pæne at se på. Min smykke kollektion består af 7 smykker – 3 par øreringe, 1 armring, 2 ringe og 1 slipsenål.

efterskrift

Min proces har været meget ligetil, og jeg har holdt mig til den originale plan. Før jeg havde valgt et tema, var jeg begyndt at lave skitser og fandt derefter ret hurtigt ud af, at jeg ville have et tema, som ikke var for fastlagt, og hvor jeg havde plads til at udvikle mine smykker, som jeg havde lyst til inden for en bestemt ramme. Jeg fandt ud af, at cirkler var det jeg ville bruge, fordi der er rigtig mange muligheder for at lave ændringer.Selve min smykkeproces har bestået rigtig meget af at prøve mig frem, for at se hvad der virker, og hvad der ikke gør. For eksempel da jeg skulle lodde en kugle sammen, og den sprang i luften to gange, eller da jeg skulle lodde en kæde på kuglen, og kæden smeltede fordi den blev for varm .I processen fandt jeg ud af, at jeg lærer og arbejder bedst, når jeg skal prøve mig frem. Jeg får mine bedste succesoplevelser, når det skal gå galt en masse gange, før det kan lykkes.
Nogle gange skal det gå så galt, at man skal starte forfra på et smykke, man næsten var færdig med.