Bjørk

Mit værk hedder Dagbog, og består af tre tegninger som er baseret på hvordan jeg havde det den dag jeg tegnede det. Det med at visualisere følelser er noget jeg altid har syntes er nemmere end at bruge ord, derfor valgte jeg også at arbejde med det i min eriksminde opgave. Det jeg fokuserede på med mine tegninger var at få den stemning der var den dag jeg tegnede, overført til papiret, sådan at den der ser på tegningen får den følelse som jeg havde den dag jeg tegnede det. Derfor blev tegninger meget abstrakt, fordi følelser og stemninger er meget abstrakte. 

Jeg valgte at arbejde med oliekridt, fordi det er et materiale jeg ikke har arbejdet med før, så jeg kunne godt tænke mig at prøve noget nyt. Jeg synes også man får en anderledes og unik effekt ved at tegne med oliekridt. Det giver et mere abstrakt og sløret udtryk, som jeg synes passer godt med temaet i min opgave. 

Når man kigger på tegningerne er meningen at man skal kunne mærke hvordan jeg havde det da jeg sad og tegnede dem. Så den følelse beskueren får ved at kigge på mit værk, er den følelse jeg havde da jeg tegnede det.

Efterskrift

Da vi startede med at brainstorme over hvad vi ville lave i vores opgave, havde jeg egentlig tænkt mig at lave et maleri med akrylmaling. Jeg begyndte at lave skitser over hvad jeg ville male, men det kom ikke rigtig nogen vegne. Så blev det juleferie og vi blev sendt hjem, Derhjemme havde jeg så masser af tid til at tænke over hvad mit projekt skulle være. Der kom jeg på ideen om at tegne følelser. Så fandt jeg ud af at jeg hellere ville tegne med oliekridt, og så begyndte jeg ellers at lave skitser og øve mig i at bruge oliekridt, fordi det var et ret nyt materiale at bruge for mig.

Da jeg startede havde jeg en meget klar idé om at det jeg lavede skulle være ‘pænt’. Derfor var jeg meget kritisk og smed meget ud og lavede om hele tiden, fordi jeg ikke var tilfreds. Det kom jeg ikke nogen vegne med, så derfor begyndte jeg at indse at det jeg lavede ikke skulle være ‘pænt’ og ‘nydeligt’ at se på, fordi det ville fjerne hele min idé med projektet om at det skulle være mine følelser på papiret. For følelser ikke noget som er ‘pænt’ og ‘nydeligt’ at se på. 

Derefter begyndte mine tegninger at blive mere abstrakte og jeg begyndte at fokusere mere på farver og former i stedet for at det skulle være konkrete ting jeg tegnede. Jeg syntes mit projekt er endt med at blive meget personligt, fordi nogle af tegningerne også viser dårlige dage hvor jeg ikke har haft det så fedt. Men det er det jeg også godt kan lide ved mit projekt, at det ikke er poleret og pænt at kigge på, men bare mig og mine tanker på et stykke papir.