August BN

“Portræt af manden”

Min opgave er en skulpturel opgave, hvor jeg har arbejdet i forskellige materialer. Opgaven består af 4 skulpturer:

  1. Stenmanden er baseret på en “Ancient” fra spillet “God of war”. Der er også taget inspiration fra Golem fra jødisk folketro, som er et væsen lavet af ler. Skulpturen er 18 centimeter høj og cirka 12 centimeter bred. Skulpturen består primært af flint og kridt. 
  2. Grenmanden er svagt baseret på en leshy fra slavisk mytologi, som er en skovånd, og også Enterne fra Ringenes Herre. Skulpturen er 53,5 centimeter høj, og cirka 34 centimeter bred fra arm til arm. Skulpturen er lavet af forskellige pinde og kviste som jeg fandt, da jeg var ude at gå. 
  3. Skraldemanden er baseret på diverse superhelte, som Batman, Ironman og Deadpool. Skulpturen er 22,5 centimeter høj og 14 centimeter bred. Skulpturen består af skrald jeg fandt forskellige steder, som sodavandsdåser, en slikpose og en shampoo flaske.
  4. Papmanden er baseret på Minecraft. Den er også et billede på, hvordan jeg ofte har det. Skulpturen er 35 centimeter høj og 17 centimeter bred. Som navnet siger er den lavet af pap fra en papkasse jeg fandt i papcontaineren. Her er limen ikke bare brugt til at holde pappet sammen, men også som ekstra detaljer.

Efterskrift

Hvad startede jeg ud med?

Jeg startede med at ville modellere en masse forskellige fantasidyr ud af ler. De skulle både være fra allerede eksisterende ting, som film og spil, men også fra min egen fantasi. Jeg vidste ikke rigtig så meget om at modellere da jeg først begyndte. Jeg fandt dog hurtigt ud af hvordan man gjorde, og at jeg godt kunne lide det. Jeg lavede en mental liste af væsener fra bøger jeg lige havde læst og film jeg lige havde set. Jeg lavede to om dagen.

Hvad blev det til?

Jeg endte med at blive lidt træt at at lave lerdyr, da jeg synes at de blev meget ens allesammen. Da vi havde én uge tilbage fandt jeg på at lave en figur ud af et andet materiale. Jeg valgte sten, fordi jeg lige havde læst om jord-elementaler, som er menneskelignende væsener lavet af sten og jord. Jeg synes det var virkelig sjovt at arbejde med andre materialer, så da jeg var færdig med stenmanden gik jeg straks igang med grenmanden. Efter to dage havde jeg fire skulpturer af forskellige materialer.

Hvad er mine tanker?

Jeg synes det ser sejt ud.