Jeg har lavet fire snitteknive med et par forskellig størrelse knivblade, og alle har et unikt skæfte og skede.

Til skæftet har jeg brugt forskellige slags træ som egetræ, ask og bøg. Jeg har også brugt metal som Aluminium og messing.

Skeden er lavet af læder og syet med både hvid og sort vokstråd.

Knivbladene er bare blevet købt.Efterskrift

Jeg startede med at skrive at jeg ville lave noget praktisk i træ, men jeg vidste ikke hvad, måske et bord, en stol, eller måske mit eget brætspil.

Det kunne da være sjovt at lave sit helt eget brætspil, problemet var dog bare, at jeg ikke vidste hvad det skulle handle om.

Jeg tænkte og tænkte, men kunne ikke finde på noget, så sad jeg en dag derhjemme på sofaen og så benene til et skab fra ikea, så var det som om at en pære tændte over mit hoved, ligesom i tegneserierne.

Et ikea brætspil, selvfølgelig!

Et brætspil hvor man skulle kæmpe om at lave små ikea møbler hurtigst.

Så begyndte jeg så at måle borde, stole og skabe af, så dividerede jeg målene med det samme tal, så alle havde det samme størrelsesforhold.

Jeg nåede lige at lave nogle af delene inden at vi blev sendt hjem.

Jeg lavede ikke rigtig noget mere på det, i alle de 3 måneder derhjemme.

Da vi så kom tilbage var jeg gået helt død i det, var ikke engang helt sikker på hvordan spillet skulle virke.

Søren Aggerholm kunne se at jeg var gået helt død, så mandagen i den sidste uge vi havde, spurgte han mig om jeg kunne tænke mig at lave noget andet, som måske et par snitteknive, for det havde han set at jeg havde det sjovt med at lave da vi skulle lave dem i træ håndfaget, og så havde jeg jo allerede en som jeg kunne bruge. jeg tænkte lidt over det og ved middagstid sagde jeg ja til ham, og så begyndte jeg at lave tre snitteknive.

Jeg startede med at lave en skitse af hvordan de tre knive skulle se ud, så valgte jeg nogle stykker træ, som ville se godt ud sammen, bagefter savede jeg stykkerne ud i skiver så de passede sammen.

Men der skal da også være mere end træ, så jeg tog noget aluminium og messing og det savede jeg også ud til små stykker.

Bagefter lavede jeg nogle huller i alle skiverne så knivbladet ville passe i, og så det kunne passe sammen og så limede jeg dem sammen med epoxy.

Efter 24 timer slibede jeg det med en maskine så det ville circa få den form jeg havde tegnet på skitsen, så målede jeg knivene så lavede jeg en skede ved hjælp af målene til dem hver. 

Den kniv jeg havde lavet før havde jeg dog allerede lavet en skede til.

Efter den fredag var jeg næsten færdig, mest fordi at jeg havde brugt det meste af pauserne, eftermiddagene og aftenerne til at lave på min opgave, og så brugte jeg også lidt af weekenderne til at lave det helt færdigt.

Så mit endelige produkt var ret anderledes end hvad jeg tænkte jeg ville i starten.

Jeg har dog lært ret meget i denne process, som at jeg syntes at det er meget sjovt at arbejde med træ, især at lave snitteknive.