Anton

Mit produkt er en lille tøjkollektion kaldet Clothes for the people (Tøj til folket) altså er tøjet unisex/intetkønnet. 

Jeg har den sidste tid været meget interesseret i kønsdebatten, og derfor følt mig inspireret til at lave tøj der bøjer disse gender norms.

En af grundene er nok jeg aldrig har følt jeg har passet ind i “normen”. Hvor drenge skal være maskuline, hårde og modige og piger skal være fine, søde og ordentlige.

For hvis en dreng tager en kjole på, bliver han drillet, men piger “skal” have kjoler på ellers er de ikke rigtige piger.

“Det jo fucked up”

Det er ikke sådan man opdrager og opbygger børn og unge, jeg mener alle børn er jo forskellige, og alle har forskellige behov.

Nå tilbage til mig. Jeg har aldrig været ligesom de “andre drenge” og er derfor blevet set ned på. Der er bare det at individualitet altid har betydet meget for mig, og på Eriksminde har jeg bare lært mega meget om mig selv og jeg er begyndt at udfolde mig selv visuelt.

Så det betyder mega meget for mig og have en masse fantastiske mennesker der står med mig i individualitet og er ligeglade med gender norms.

For jeg ligesom har kunne lave kollektionen har jeg brugt nogle ting så jeg har lavet en lille materialeliste:

-En symaskine
-En masse tråd i flere forskellige farver
-Stof af forskellige teksture, typer og farver
-”Guldkæde”
-”nitter”
-Slangeskind
-Bukser fra genbrug
-Halskæder fra genbrug
-En twin needle 
-Elastiksnor

Tøjet er som sagt unisex men med et feminint twist, desuden er tøjet også syet med en hankønnet model.Efterskrift

Inden jeg kom på Eriksminde Efterskole havde jeg ingen anelse om hvad jeg ville lave som EE-opgave. Alt jeg vidste var at jeg ville lave noget fedt –  noget jeg havde lyst til at arbejde på i flere end to dage.

I starten af året troede jeg at jeg ville lave smykker i sølv, men da vi kom tættere på EE-opgaven lænede jeg mere over i noget tøjdesign og tekstilarbejde, hvor jeg så inkorporerede noget sølv i form af smykker. 

Min proces har gået således at jeg den første uge designede tøjet på min ipad. Jeg skulle hjem i weekenden så jeg kunne købe stof og andet jeg skulle bruge. I de næste uger arbejdede jeg på en top af beige mesh, det var lidt svært da jeg aldrig har arbejdet med så ulydigt stof før. 

I en weekend syede jeg et blåt sæt med top og bukser, toppen gik så senere i stykker. Indtil juleferien syede jeg et par bukser med patchwork af det beige mesh og noget cowboystof. Efter lavede jeg en kæde af dåsesodavand kapsler.(De ottetals formede ting der sidder fast på låget)

Efter nytår blev vi hjemme på grund af corona, derfor fik jeg ikke syet så meget. Jeg syede en anden top af mesh og slangeskind, den er halvfærdig og lidt rå men det kan noget.

Jeg fandt også nogle halskæder i en genbrugsbutik jeg tog fra hinanden og lavede til nye. 

Da vi endelig kom tilbage var der fuld sving på EE-opgaven. Jeg lavede et pink sæt ligesom det blå men som en erstatning syede jeg en top formet som en sommerfugl med kæder som stropper.

Så kom ugen hvor vi kun skulle have EE-opgave og jeg vidste ikke hvad jeg skulle lave. Jeg var færdig med det meste, så jeg sad og kiggede på pinterest efter en challenge, noget svært der ville udfordre mig. Og der var den, et korset ud af tyl. jeg besluttede mig for og lave den. Det var svært og noget af en udfordring, men jeg klarede det og blev næsten færdig, jeg manglede kun lukningen men jeg havde ikke noget stof der matchede og det er mere et stykke kunst end noget man skal gå med.

Alt i alt er jeg tilfreds med mit projekt, men jeg kan ikke være stolt af de færdige produkter inden jeg høre med mine egne øre at min faster er.