Min Selvbiografi

Min Eriksminde-opgave er en bog, som jeg har tegnet i. Jeg har haft bogen siden 7. klasse, så det er i virkeligheden et flerårig projekt. Bogen har haft stor betydning for mig. Den har været mit outlet til at udtrykke mine følelser, hvilket har hjulpet mig meget. En gang imellem har man bare lyst til at tage en pensel og male en hel side sort, og i denne bog har jeg gjort præcis det. 

Jeg har brugt mange forskellige materialer. Det har skiftet meget fra tegning til tegning hvilket materiale jeg har haft lyst til at arbejde med, så der er alt fra akvarel og farveblyanter til maling og oliekridt i min bog. Der er også mange forskellige genre i min bog. Jeg har både haft lyst til at lave nogle selvportrætter og nogle mere realistiske tegninger, men også til at lave nogle mere abstrakte. Min bog er lidt rodet, men det kan jeg godt lide.  

Jeg har valgt at kalde min opgave “Min Selvbiografi”, og det har jeg gjort, fordi min bog indeholder alt muligt der sker i mit hoved. Jeg har brugt bogen til at visualisere mine tanker, så de giver mere mening, og så mit hoved ikke føles så rodet. Rodet kan så være i min bog i stedet for mit hoved. Derfor er bogen lidt et indblik til min hjerne, mine tanker og mine følelser.

Det er vigtigt for mig at man forstår betydningen af min bog, og ikke bare kigger på den som en samling ligegyldige tegninger. Nogle af dem er selvfølgelig mindre betydningsfulde end andre, men de fleste sider har jeg haft nogle tanker bag. Nogle mennesker kan have brug for at skrive deres tanker ned fx. i en dagbog. Man skal lidt se min bog på samme måde. Som min dagbog. Der jeg tegner alle mine tanker ned. EFTERSKRIFT

Min første ide var at illustrere en masse tegninger, som en slags tankestrøm. Jeg tænkte jeg skulle lave mange billeder, som skulle være store, smukke og vildt imponerende. Da jeg spurgte Louise (min vejleder til Eriksminde Opgave) en dag om hjælp til min opgave spurgte hun om hun måtte kigge i min bog. Jeg havde haft min bog ved siden af mig, fordi jeg tænkte jeg skulle bruge den som inspiration. Louise sagde så, at hun synes jeg skulle lave bogen til min opgave i stedet for. Jeg havde ikke engang overvejet at det jeg brugte som inspiration, bare kunne være selve opgaven. Så ændrede jeg min opgave til at handle om min bog, og jeg er så glad for jeg tog den beslutning. I starten tænkte jeg jeg skulle lave noget storartet, og vise hvad jeg kunne. Min bog har meget mere betydning, og handler om mig, og det er jeg virkelig glad for, jeg valgte i stedet for. 

Jeg havde lidt et mål om, at blive helt færdig med bogen. Derfor begyndte jeg at lave ligegyldige tegninger, som ikke tog lige så lang tid, så jeg måske kunne blive færdig med bogen. Til min udstilling ville jeg have et par af mine tegninger printet som plakater, og så min bog til at ligge der, så man kunne kigge den igennem. Derfor er det jo egentlig ligegyldigt om jeg blev helt færdig med bogen, hvis udstillingen bare ser fuldført ud. Jeg synes heller ikke længere det gør noget, at der er et par tomme sider, for det viser bare at Min Selvbiografi altid vil være i proces.