Alma Marie

Forord 

Jeg har valgt at lave en top der kun består af genbrugsgarn- og stof. 

Jeg ville gerne prøve at lave et stykke tøj der ikke støtter tøjindustrien som den er i dag. 

Før jeg startede på efterskole, havde jeg set rigtig mange videoer på youtube af en der hedder Rose Caroline. Hun lavede for det meste videoer omkring bæredygtig mode og snakkede meget om udtrykket fast fashion, som kort sagt betyder at modetrends hurtigt går af mode, for at der kan komme nye trends til hele tiden. Hvilket også resulterer i at unge typisk køber mere tøj end de har brug for. 

Derfor var min ide at jeg ville lave et stykke tøj, der ikke støttede fast fashion. 

Efter jeg havde kigget lidt på pinterest fandt jeg hurtigt ud af at jeg ville lave en patchwork top af genbrugsmaterialer. 

I starten vidste jeg ikke præcis hvordan den ville ende med at se ud, fordi det kun var en ide jeg havde oppe i mit hoved. Jeg har ikke haft nogen opskrift, så derfor er den også blevet ligesom jeg ønskede den.Efterskrift 

I starten var min ide at jeg ville lave et helt outfit af genbrugsmaterialer, bestående af en top og et par bukser. Jeg havde regnet med jeg havde rigtig god tid, og at jeg måske også kunne nå at lave en bøllehat eller andre accessories efter jeg var blevet færdig med toppen og bukserne. 

Det viste sig at toppen tog meget længere tid at lave, end jeg lige havde forventet. Der skulle rigtig mange lapper til. Og fordi jeg ikke er så hurtig til at strikke, tog det mig rigtig lang tid bare at lave en lap. Derfor bestemte jeg mig også ret hurtigt for at jeg kun ville fokuserer på at få toppen færdig, så jeg kunne nå at finpudse den efterfølgende. 

Langt den største del af tiden strikkede jeg bare lapper. De er allesammen strikket i ret, men er i forskellige størrelser, garntyper og er strikket på forskellige pinde.

Jeg har efterhånden som jeg gik i gang samlet restegarn- og stof alle mulige steder fra. 

Senere gik jeg i gang med at klippe firkanter ud af genbrugsstof. Der syede jeg siksak rundt i kanten for det ikke skulle trævle. 

Jeg tog nogle billeder af alle lapperne, så jeg kunne skrive hvor materialet kommer fra og hvad de er lavet af.

De sidste par dage havde jeg tænkte at jeg ville sy alle lapperne sammen. Det tog ufatteligt lang tid at sy toppen sammen. Jeg fik rigtig travlt, fordi jeg ville sy det hele i hånden. Stropperne og lukningen har jeg valgt at sy med symaskinen for at få det til at blive helt lige. Til det stof der var meget stræk i har jeg strøget vlieseline på bagsiden.

Jeg er rigtig glad for resultatet fordi den som sagt består af mange forskellige ting, og fordi den bærer rigtig meget historie.