De 1000 skåle

Skriv din beretning om en af skålene eller læs beretningerne nedenfor

10707102_707464442681622_1179410164_n

[comment-guestbook]

IMG_4295

15 tanker om “De 1000 skåle”

 1. Jeg fik en skål med, da jeg besøgte Eriksminde i januar. Den har stået og pyntet på mit skrivebord på arbejdet, men nu har jeg givet den videre til min kollega og gode ven, Ulla. Hun har lovet at sende den videre i verden og skrive et par ord, når hun har gjort det.

 2. Jeg fik en lille skål med en fin lidt dyb blålig/lilla glasur. Jeg har en bekendt, der er i en meget svær menneskelig situation. Hun er 74, idérig, aktiv og med livsappetit. Hun har en 15 år ældre mand, der er begyndende senil, og som ikke kan holde ud at hun er borte fra hjemmet overhovedet. Hun er på en måde i fængsel i eget hjem. Jeg gav hende skålen, fordi farven er uudgrundelig dyb og gemmer på varme, trøst og eventyr.
  Hun bruger den! Når hun er for ked af det, tager hun skålen i hånden og får kræfter til det videre næsten håbløse forløb. Den er blevet en aktiv trøstende del af hendes liv. Højere kan en lille keramikskål vel ikke nå?
  Venlig hilsen Lise Rosendahl, Esbens farmor.

 3. Jeg modtog skålen fra en af mine elever på Sundby friskole (Marie). Skålen tog jeg med til thy hvor jeg nu har sendt den vider til orange klasse på Thorsted friskole. Med venlig hilsen Heidi Harlis

 4. Min kæreste Konrad og jeg fik en skål af Mette, mor til Asta, som skal nyde godt af et år på Eriksminde Efterskole næste år, som jeg også selv gjorde det i 11/12.
  Vi tog skålene med til Kina, hvor vi begge gav dem videre til 2 søde kinesere, vi lærte at kende, som blev meget glade for dem. Kinesere kan ikke drømme om at give noget, de har fået af andre videre, så skålene har nu hjem i Jiaxing, Zhejiang, Kina.

 5. Denne skål har jeg fået af min faster, som er mor til Johanne der gik på Eriksminde Efterskole sidste år. Skålen vælger jeg at give videre til min klasselære Heidi, som er lære på Sundby Friskole.

 6. Denne skål har jeg fået at min datter som gik på Eriksminde sidste år. Hun havde et fantastisk år, med frihed under ansvar, tillid, udfordringer, øget selvtillid og venner for livet. Jeg giver skålen videre til min niece på 12 år som kan bringe budskabet om skolen og skålen ud til kommende elever.

 7. Jeg sender den kobberfarvede skål med den røde prik i midten til til min veninde, mand og søn – der er emigreret til Australien. Da jeg fik den, var de på rejse til Ayers Rock, så skålens udtryk talte til mig, da tanken faldt på “3-familien”, som vi savner meget.

 8. Jeg har fået min skål af Eva – der har gået på efterskolen sidste år
  Skålen befinder sig lige nu i Nuuk (Grønland) – og jeg vil gør mit til at skålen kommer rundt i verden
  Rigtig fint initiativ

 9. Jeg valgte denne skål ude på, Eriksminde efterskole, til efterskolernes dag. Derude blev jeg bekræftet i min beslutning om at tage derud næste sommer, dermed besluttede jeg mig også til at forære denne fine skål til Sofie Bergland. Sofie skal til Tanzania i starten af 2015, hvor hun vil medbringe skålen. Hun skulle have denne skål fordi, hun bringer alt godt med sig på sin vej, og er sådan et kærligt og omsorgs fuldt menneske. Jeg er sikker på at Sofie vil fører skålen sikkert på vej ud i verdenen

 10. Jeg åbnede min postkasse en fredag aften. Og hvad lå der blandt kuverter og avis, en lille pakke fra min gode ven Hans, det mest hjælpsomme og uselviske menneske jeg kender. Glad blev jeg da jeg åbnede pakken, ja jeg var beæret over jeg var udvalgt til at få den lille skål. Rent symbolsk hældte jeg lidt vand i den og drak en tår.
  Nu skal skålen videre, og jeg sender den til en dejlig kvinde, som altid sætter andre, før hende selv. Hun er altid til rådighed med råd og vejledning og har en fantastisk humor. Hun baner vejen for andre, og hendes mand er af samme støbning. Det er to hjertelige mennesker som jeg er glad for at kende. Hilsen Mette
  Randers d. 14.10.14

 11. Jeg fik en skål til efterskolernes dag, da min datter Asta starter hos jer til sommer.
  Jeg tog skålen med hjem til Smidie i Nordjylland, og har idag givet den videre til Julie Nygaard Elmstrøm, der er kæreste med min søn.
  Julie har selv gået på Eriksminde, og hun har lovet, at tage skålen med til Kina i morgen.

 12. Jeg har foræret skålen til min skoles psygolog Mette, da hun har opfordret mig til at tage på efterskole. Jeg var på besøg på Eriksminde på efterskolernes dag og er ret sikker på at jeg tager derhen når jeg kan^^

 13. Fra den grusbelagte plads foran viceforstanderens pitoreske bolig, aner man ikke at det er her, der er en Efterskole.
  Ikke noget negativt i det, men hvilken overraskelse at komme ind bag facaden og se kreativiteten af elevernes arbejder. Se orden og renhed og der var lige som man ønskede sig 50 år tilbage, så man kunne prøve et efterskoleophold i de nye moderne rammer.
  Nuvel, det var jo ikke det jeg skulle skrive om, men den oplevelse jeg fik ved passage af flere gange.
  Lige pludselig var der et hav af små skåle i alle mulige farver og former. Hvilket projekt, må man nok sige.
  Du må godt tá en, sagde Kirsten. Svært var det at vælge blandt alle de smukke og tankerne fløj rundt til alle de elever der har haft ler til op over albuerne og farver på næser og i hår bl.a.
  Lidt tid tog det mig at finde en grøn skål med en lille hældetud.
  Jeg var ellevild for en så personlig gave, men så fik jeg at vide at den forpligtede og fik stukket en seddel i hånden og besked på at aflevere den videre. Øv, var min umiddelbare stille bemærkning, men det er vel sådan at alt der er skønt ikke altid varer længe.
  Jeg fik en dejlig oplevelse/dag. Tak for det til Kirsten og alle hendes omkringsigværende elever og kollegaer.
  Skålen vil blive sendt videre til en meget positiv og kreativ person som uden tvivl vil udbryde: Tusind tak Hans – hvor er den flot. Den vil jeg blive glad for.
  Men glæden varer jo kun kort, idet hun diskret får stukket “Skålsedlen” i hånden og jeg løber ned ad trapperne, mens hun leder efter Kleenexér.

 14. Hej
  Jeg har givet min skål videre til min morfar i Silkeborg, som blev meget glad for den lille skål. Han har allerede taget den i brug som saltkar, da han hver morgen spiser et blødkogt æg.
  VH Vera

 15. Kære elevhold 2014-15 på Eriksminde Efterskole
  “Tusind” tak for den meget fine gule skål jeg fik foræret af min danske niece takket være jer:) Den giver liv og glæde til mit grønne marmorkøkken her i Madrid.
  Mange knus fra Carmen

Der er lukket for kommentarer.